La nova edició del 48h Open House organitza tres itineraris per l'Eixample

22/10/2020 - 10:53 h

Del 15 d’octubre al 15 de novembre se celebra a la ciutat una nova edició del 48h Open House Barcelona, el festival d’arquitectura que permet descobrir de forma gratuïta els edificis més singulars de Barcelona. 

En aquesta onzena edició, la programació del festival gira entorn el lema “La ciutat saludable” i s’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de 15 minuts. Amb més de 200 activitats presencials i virtuals, 115 edificis visitables a Barcelona i més de 46 visites virtuals, el 48h Open House s’imposa un any més com una cita ineludible per a aquesta tardor. 

A més, el 48h Open House s’adapta a la pandèmia de la covid-19 i, a banda de les visites presencials els dies 24 i 25 d’octubre, també organitza activitats virtuals i visites guiades amb podcasts. Tot el contingut digital de les visites (podcasts, vídeos, fotografies…) estarà disponible al web de l’associació fins a finals d’any.

Itineraris lliures amb podcast per l’Eixample

La programació del festival ajuda a acostar-se a l’arquitectura de cada zona destacant certs edificis i proposant un itinerari lliure exterior que els relliga (itineraris La ciutat dels 15 minuts). Aquests itineraris els expliquen arquitectes experts i/o associacions i entitats de barri mitjançant podcasts que es poden escoltar a través del web.

Itinerari lliure pels jardins verds de l’Eixample

Itinerari lliure cases modernistes

Itinerari lliure L’Orient a Barcelona

Aquests itineraris s’engloben en tres recorreguts lliures delimitats per zones: L’interior de l’Eixample, La Diagonal modernista i L’altre Quadrat d’Or.

D’altra banda, també es mantenen algunes visites presencials amb aforament molt restringit i reserva prèvia com la del Taller Masriera, la biblioteca pública Arús, el Palau Macaya, el monestir i església de les Saleses o la Fundació Antoni Tàpies, entre altres.

El paper de l’arquitectura en la transformació de la societat

Els edificis que es poden visitar en aquesta edició es troben classificats en 3 seccions diferenciades. L’Open social, la ciutat de les persones presenta l’arquitectura que treballa per la inclusió social. En segon lloc, la secció Open infraestructures, la ciutat barri, en la que es mostren les obres arquitectòniques i les decisions preses per millorar la mobilitat i la qualitat de l’aireFinalment, l’Open green, la ciutat mediterrània mostra edificis que han allargat la seva vida útil, fan un ús eficient de l’energia o bé utilitzen energies renovables

Consulteu tota la programació aquí