Balanç de les accions per garantir la salut i les cures en la crisi de la covid19

15/01/2021 - 13:19 h

El Districte de l'Eixample ha celebrat una sessió virtual amb entitats del territori per explicar el balanç de les accions que s'han portat a terme durant la crisi pandèmica de la covid19. Adjuntem la documentació que es va presentar durant la sessió i els enllaços a les notícies sobre els serveis que s'han posat en marxa des de l'inici de la pandèmia.

El regidor del Districte, Jordi Martí Grau, va donar pas a les diferents ponents destacant la ràpida reacció municipal a l’emergència sanitària i les partides pressupostàries que s’han destinat en el PAM per donar resposta a les noves necessitats.

Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, va detallar el funcionament dels Serveis Socials i d’emergència durant l’inici de la pandèmia (van funcionar presencialment 9 dels 40 centres de la ciutat), durant la desescalada i en la “nova normalitat”. Fuertes va destacar els allotjaments addicionals per a persones sense llar, els serveis de dutxa i rober i els servei d’àpats diaris, que es va incrementar un 192% respecte als àpats servits abans de l’inici de la pandèmia. Al maig es van obrir 20 centres de serveis socials i es van atorgar 9.292 ajudes.

El SARA (Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida) per fer front la violència masclista va incrementar un 139% la seva activitat.

Accions per donar suport psicològic

Pilar Solanes, directora de Serveis d’Envelliment i Cura, va explicarel Pla de Xoc en Salut Mental durant la crisis de la COVID, la posada en marxa recursos en línia de suport psicològic (cabàs emocional), el telèfon de prevenció del suïcidi i l’augment de serveis d’acollida i atenció a famílies, entre altres temes.

També es va remarcar que els serveis municipals per a joves s’han reinventat per poder garantir l’atenció, l’acompanyament i el suport emocional dels joves de la ciutat. Com a novetat, es va anunciar que al febrer s’implantarà al casal de barri Transformadors l’espai “Konsulta’m”, adreçat a adolescents i joves d’entre 12 i 22 anys.

Accions coordinades pel Districte

Finalment es van destacar les actuacions realitzades al Districte, com ara la posada en marxa i la coordinació de recursos per donar suport a hotels medicalitzats i els pavellons que van acollir persones sense llar i la cessió d’espais per la campanya de vacunació de la grip i realització de PCRs i test d’antígens.