Aquesta diferència es veu reflectida tant en el valor de la despesa en euros com en el nombre de transaccions registrades entre els mesos de març i juny d’enguany respecte als mateixos mesos de l’any passat. En el primer cas, hi ha hagut un 2,3% més de despesa mitjana sobre els valors percentuals respecte als del conjunt de la ciutat. En el cas de les transaccions, la diferència s’enfila fins al 16,4%. En tots dos casos el mes d’abril és el que presenta, i amb diferència, les dades més favorables.
Pel que fa a les dades en termes absoluts, destaca que entre el maig i el juny del 2021 s’ha assolit la xifra més elevada de compravenda en un mes des del gener del 2019, i tots dos mesos superen les 300.000 transaccions. A més, el valor global de la despesa se situa en els 3 milions d’euros mensuals, unes xifres similars a les d’abans de la pandèmia.
Si voleu consultar més dades podeu fer-ho amb aquesta aplicació. Les trobareu en valors absoluts amb desglossament territorial, tant per districtes com per barris, i per sectors de despesa.
Opinió favorable del veïnat
En el marc del treball del Grup Impulsor de la Superilla Barcelona, a l’abril es va realitzar una marxa exploratòria per la Superilla de Sant Antoni en què es va preguntar a 33 persones sobre la transformació urbana de l’entorn del mercat. Gairebé 3 de cada 4 (72%) considerava que era atractiu comprar-hi.
Una valoració positiva que també registrava un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), segons la qual les persones entrevistades donaven a la superilla una puntuació d’entre 8 i 10, i expressaven que hi perceben més tranquil·litat, seguretat i satisfacció, més descans i més socialització. El mateix estudi registrava una millora de l’aire amb un descens de diversos contaminants atmosfèrics.