Els resultats obtinguts dels sonòmetres instal·lats a diferents places i carres de la ciutat mostren que, en els punts analitzats durant les darreres setmanes, se superen en 3 decibels els límits permesos de nit de manera continuada. És per això que, a partir d’ara, els districtes implicats treballaran per poder implantar plans de reducció de soroll adaptats en cada cas per tal de minimitzar l’impacte acústica en aquests espais.
En concret, a l’Eixample, s’han mesurat els nivells de soroll al carrer d’Enric Granados. Pel que fa al conjunt de ciutat, també s’han analitzat les zones següents: la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer de l’Almirall Churruca, la rambla del Poblenou, el carrer de Rogent, el carrer de l’Allada-Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, el triangle lúdic i les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució.
Les dades obtingudes faran possible que es puguin considerar aquests espais com a zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN) i permetran aplicar-hi plans de reducció de la contaminació acústica adaptats a les necessitats específiques de cada cas.
La implantació de les ZATHN forma part del Pla de mesures contra la contaminació acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a Barcelona.
A més de les zones esmentades, està previst comprovar el soroll amb sonòmetres en d’altres places i carrers de la ciutat, com als jardins de la Mediterrània, a Sants-Montjuïc, i al carrer d’Hilari Salvadó, a Ciutat Vella.
L’objectiu és mesurar els nivells acústics de nit en aquests punts per comprovar si se superen els límits legals i si els districtes han d’aplicar també plans específics.
Una campanya de sensibilització
Els treballs d’anàlisi dels nivells de soroll i de les mesures per limitar-los s’estan desenvolupant paral·lelament a la campanya de sensibilització per reduir el soroll nocturn “De nit, respect” i a la presència d’informadors als carrers i a les places.