La Festa Major d’Horta és una de les més importants de Barcelona. Se celebra la primera quinzena de setembre.

L’origen de la festa major d’Horta és votiu. El 10 de setembre de 1731 s’hi celebrà per primera vegada el “vot del poble”. Es va formular en honor de Sant Gaudenci, com a copatró del barri, en agraïment pel do de la pluja. Des de llavors, el 10 de setembre de cada any, el poble d’Horta el renova en una cerimònia a l’església parroquial de Sant Joan d’Horta.

Durant les dues setmanes de festa major, s’hi fan activitats de tota mena: balls, concerts per a jovent, activitats infantils, àpats comunitaris, esdeveniments esportius, gimcanes, etcètera.

La cultura popular del barri, molt rica i variada, també hi té un paper preeminent.

Totes les agrupacions del barri surten conjuntament a la cercavila d’inauguració. I durant la festa s’hi fan exhibicions de dansa, ballades i correfoc (els Diables d’Horta s’encarreguen de l’acte final de la festa major, el correfoc, amb el drac Capallà, al qual s’afegeixen altres grups de foc, com ara colles de diables veïnes del Carmel).

Pel que fa a activitats, des de fa més de seixanta anys, el grup de teatre del Foment Hortenc representa El tomàquet, un singular espectacle comicomusical amb balls i esquetxos humorístics. Cada any fa una representació especial a l’aire lliure en què es descobreixen molts secrets d’aquesta obra.

També val la pena recordar la celebració de la Cursa Solidària (en col·laboració amb el club Nick) i la Cursa d’Andròmines.

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més