La Festa Major de la Font d’en Fargues se suma a les que se celebren per molts barris d’Horta-Guinardó just abans de l’entrada de l’estiu. Té lloc, habitualment, entre la segona i tercera setmanes de juny, al voltant de la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, el 13 de juny, perquè Sant Antoni de Pàdua és el patró de la parròquia que es va construir el 1927 al barri, després de llargues reivindicacions dels veïns, que s’havien de desplaçar fins a Horta o el Carmel per oir missa.

La festa major es fa principalment entre l’església i el Casal de la Font d’en Fargues, que al barri és tota una institució sociocultural. Com que a mitjan juny ja fa bon temps, hi ha moltes activitats nocturnes i a l’aire lliure: torneigs esportius, balls, sopars comunitaris i projeccions de cinema a la fresca, per exemple. La cultura popular també hi és molt present, amb sardanes i la pirotècnia dels diables.

Les activitats són variades (música, jocs, cinema, ball, etcètera), i destaca la ballada de sardanes (la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona fa cada any una audició de sardanes a la plaça que hi ha davant de l’església parroquial de Sant Antoni de Pàdua), la benedicció dels panets i el cant dels goigs de Sant Antoni de Pàdua (el 13 de juny és la diada de Sant Antoni de Pàdua, el patró de la parròquia; després de la missa solemne en honor seu, es beneeixen panets i es canten els goigs de Sant Antoni) i la festa de foc i diables (el darrer dia de festa major, els Diables del Carmel organitzen un espectacle pirotècnic).

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més