Horta-Guinardó reivindica la memòria de les lluites per l’habitatge

09/05/2022 - 11:51

La Regidoria de Memòria Democràtica impulsa enguany el programa ‘Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona’, que s’estendrà per tota la ciutat amb un gran ventall d’activitats per estudiar, difondre i reivindicar els moviments i les persones que han desenvolupat estratègies col•lectives per defensar el dret a l’habitatge, amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’una memòria plural, democràtica i amb perspectiva de gènere.

Les dues activitats emmarcades en aquest programa que es duran a terme a Horta-Guinardó són:

  • Ruta històrica sobre autoconstrucció a la Teixonera
    Dissabte, 14 de maig, 17 h. Punt de trobada: Parada de metro Vall d’Hebron.
    L’Associació Memòria Taxonera dinamitza aquest itinerari històric sobre l’autoconstrucció al barri de la Teixonera, amb una mirada al paper de les dones, que finalitzarà amb la presentació d’un mapa digital que recull les transformacions del barri.
    Cal inscriure-s’hi prèviament aquí.
  • Estrena del documental Montbau. Retalls d’un barri
    Dijous, 19 de maig, 18 h, Sala polivalent de Montbau (C. Domènech i Montaner, 3).
    Presentació del documental sobre la història i memòria del barri de Montbau, impulsat per la productora Ozzypiuntur i el Districte d’Horta-Guinardó.
    Accés lliure amb aforament limitat.

Taules rodones, exposicions i itineraris històrics

El programa Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona oferirà una trentena d’activitats repartides per tots els districtes de la ciutat. Durant els propers mesos s’organitzen taules rodones, conferències, programes de ràdio i podcasts, exposicions fotogràfiques i un seguit de rutes i itineraris històrics que ajudaran a contextualitzar i conèixer les històries, els moviments i les persones que han defensat el dret a l’habitatge al llarg dels segles XX i XXI.