Les xerrades van dirigides a les persones que resideixen a les zones forestals per destacar la importància de la col·laboració per mantenir aquests espais lliures d’incendis i fer un bon ús de l’entorn, a més d’explicar com s’ha d’actuar en cas d’incendi forestal.
Consulteu aquí què cal fer en cas d’incendi forestal o com cuidar l’entorn de casa vostra en cas que visqueu en zones pròximes al bosc. I recordeu: davant un incendi el més important és trucar al 112 i donar tota la informació possible.
Com es poden prevenir els incendis forestals?
Amb l’entrada de la primavera i en absència de pluges importants, les condicions favorables al foc augmenten, i encara més en un any com aquest, en què els índexs de sequera extrems fan que la vegetació seca i morta cremi amb més facilitat.
És per això que, un any més, entre el 15 de març i el 15 d’octubre ha quedat prohibit, als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta, el següent:
- Encendre foc. No es poden cremar rostolls, marges, restes agrícoles o de jardineria ni fer focs d’esbarjo (excepte si s’utilitzen fogons de gas, barbacoes d’obra amb mataguspires a les àrees recreatives o d’acampada, o bé es fa a les parcel·les de les urbanitzacions).
- Llençar burilles o altres objectes encesos.
- Llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.
- Abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin iniciar un foc.