Eines per reactivar l’activitat comercial a la ciutat

08/05/2020 - 19:24

Covid-19. S’ha publicat una guia de preguntes freqüents per facilitar la comprensió de les diverses afectacions de la fase zero en comerços, bars i restaurants.

Amb l’objectiu de recuperar l’activitat econòmica al més aviat possible, preservant sempre la seguretat ciutadana i afavorint la reducció dels contagis de la Covid-19, es posen a disposició de treballadors i treballadores, establiments comercials i locals de restauració diverses eines per impulsar l’economia local i enfortir el teixit comercial de la ciutat des del primer moment del desconfinament progressiu.

El dilluns 4 de maig va entrar en vigor la fase zero de la desescalada aprovada pel Govern espanyol, que permet tornar a aixecar la persiana als comerços de fins a 400 metres quadrats, així com als establiments de restauració que ofereixin només servei a domicili i recollida de comandes.

Els establiments que optin per obrir al públic han d’aplicar una sèrie de mesures d’higiene, seguretat, aforament i prevenció encaminades a reduir el risc de la propagació de la Covid-19. Aquestes mesures no afecten els comerços que ja estaven oberts durant l’estat d’alarma perquè són de primera necessitat. Per facilitar la comprensió de les diverses afectacions en el sector comercial i de la restauració, s’ha publicat una guia de preguntes freqüents.

Activitat comercial al carrer i les terrasses

Per contribuir a l’impuls de l’economia local, els bars i els restaurants podran ampliar a la calçada l’espai de la terrassa, amb autorització prèvia, i tindran una rebaixa del 75% en la taxa per l’ocupació de l’espai públic fins a finals d’any. Les botigues també tindran facilitats per organitzar mostres de comerç al carrer. La proposta pretén, a més, recuperar la vida de barri amb garanties de seguretat sanitària.

Cursos gratuïts de neteja i desinfecció de locals comercials

Davant l’obligatorietat dels comerços de fer com a mínim dues desinfeccions diàries dels locals i els estris, els serveis de formació de Mercabarna ofereixen sessions gratuïtes en línia als comerços agroalimentaris petits i mitjans.

Ajut estatal per a treballadores de la llar i persones amb contractes temporals

Les treballadores de la llar i les persones amb contractes temporals que s’hagin quedat sense ingressos poden demanar l’ajut estatal extraordinari. Trobareu tota la informació d’aquests dos subsidis al web del Servei Públic d’Ocupació Estatal.