Entre les activitats més destacades, que es duran a terme amb la participació d’entitats, institucions i comunitats que formen el barri, destaca la creació de Ràdio Rambles, que emetrà des d’un quiosc de flors en desús. L’emissora, que es crea en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i Betevé, vol oferir a les entitats i institucions veïnals un programa de ràdio i un espai de trobada on socialitzar, compartir experiències i aplegar les identitats de la Rambla.
També s’habilitaran diversos espais a la via pública, anomenats àgores, on es duran a terme activitats culturals de proximitat. Entre les diverses àgores que es codissenyaran amb els agents comunitaris destaquen tres de ja definides:
- Àgora Infantil, dinamitzada per la Biblioteca Andreu Nin al pla del Teatre.
- Àgora Flors, que desenvoluparà un projecte formatiu i divulgatiu de la cultura de la flor.
- Àgora Musical, a la plaça Reial, on es realitzaran actuacions musicals.
Aquesta estratègia cultural també pretén situar la Rambla com a pol cultural de Barcelona, potenciant que esdeveniments culturals de ciutat tinguin ressò en aquesta via com, per exemple, el festival BCNegra.
Per coordinar les activitats culturals i per buscar la col·laboració amb els equipaments i institucions culturals de la mateixa Rambla per portar la seva programació cap al carrer s’ha creat l’equip de treball Cultura Rambles.
Aquesta iniciativa se suma a altres accions per a la transformació de la Rambla que es duran a terme enguany, com l’aprovació del Pla d’usos de la Rambla, l’inici dels tràmits per retirar els quioscos dels antics ocellaires o la modificació del Pla general metropolità, que permetrà assolir més protecció en matèria d’habitatge a tota la ciutat i que també afectarà aquest passeig.