Nova convocatòria de subvencions per enfortir l’economia social i solidària

15/04/2024 - 14:15

La vuitena edició de les subvencions “Enfortim l’ESS” té un pressupost de 935.000 euros per promoure projectes d’impuls a les empreses i organitzacions de l’economia social i solidària (ESS) i avançar, mitjançant la intercooperació, en els objectius de l’estratègia #ESSBCN2030. 

Les subvencions poden arribar a finançar el 80% del cost de les accions dels projectes que hi optin. Les sol·licituds es poden presentar fins al 13 de maig de manera telemàtica a través del tràmit específic.

Per optar a les subvencions, els projectes han de començar durant l’any 2024 i tenir una durada màxima de dotze mesos. La convocatòria d’enguany està organitzada en dos àmbits temàtics, “Enfortiment” i “Intercooperació”, i cadascun té tres modalitats.

Enfortiment

  • Creació de noves cooperatives i transformació d’altres formes jurídiques preexistents en cooperatives. Fins a un màxim de 8.000 euros.
  • Consolidació empresarial i escalabilitat de les iniciatives d’ESS per enfortir-ne la viabilitat econòmica. Fins a un màxim de 10.000 euros.
  • Digitalització: facilitar processos de digitalització per a l’enfortiment de les empreses i organitzacions de l’ESS. Fins a un màxim de 10.000 euros.

Intercooperació

  • Intercooperació de segon nivell i superior: projectes promoguts per organitzacions de l’economia social i solidària o de les finances ètiques de segon nivell i superior. Fins a un màxim de 30.000 euros.
  • Creació o enfortiment d’ecosistemes cooperatius i clústers d’ESS mitjançant accions d’intercooperació. Fins a un màxim de 30.000 euros.
  • Projectes i accions d’intercooperació significatives per al desenvolupament dels projectes de ciutat de l’#ESSBCN2030. Fins a un màxim de 20.000 euros.

Novetats d’aquesta edició

Respecte a altres convocatòries, s’ha redefinit la modalitat de digitalització per afavorir la incorporació d’eines digitals i processos de digitalització, la millora de les competències digitals i l’accés a la tecnologia per incrementar la viabilitat, l’escalabilitat i el creixement de les empreses de l’ESS.

També s’elimina la modalitat específica que hi havia en edicions anteriors, s’obre la possibilitat de tenir persones en pràctiques i es fa transversal en bona part de les modalitats.

Per ampliar informació sobre els detalls de la vuitena convocatòria d’“Enfortim l’ESS”, s’ha programat una sessió informativa presencial el 16 d’abril, a les 11.30 hores, al Bloc4BCN. També hi haurà tres sessions més, en línia, els dies 18 d’abril, 25 d’abril i 6 de maig.