Concurs de cuina per combatre el malbaratament alimentari.

“L’Enrenou d’Aliments”, primera cita emmarcada per celebrar la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

13/11/2024 - 14:42 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Concurs de cuina per combatre el malbaratament alimentari.

“L’Enrenou d’Aliments”, primera cita emmarcada per celebrar la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Dins de les activitats programades per celebrar la Setmana Europea de Prevenció de Residus, destaca aquest any el concurs de cuina “L’Enrenou d’Aliments” que posa l’accent en el malbaratament alimentari, a través de l’ús d’aliments recuperats amb l’objectiu de sensibilitzar el sector sobre l’aprofitament d’aliments i promoure pràctiques sostenibles.

Dissabte, 16 de novembre, a la pl. Conxa Pérez, a tocar del Mercat de Sant Antoni té lloc l’acte inaugural on el dinamitzador Jordi Àvila conduirà una jornada en què alumnes de quatre escoles d’Hostaleria i Restauració de la ciutat – ESHOB Fundació de Restauració i Hostalatge, CETT, Vedruna Pro, i Superior d’Hostaleria i EHTB Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona – competiran cuinant amb ingredients rescatats del Mercat de Sant Antoni, gràcies a la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments.

El jurat, format per reconeguts xefs catalans, com Pau Pérez del Restaurant AFLAMAS, Sergi Company del Restaurant Sergi de Meià i Jordi Herrera del Restaurant Mescladís, avaluarà les creacions. L’esdeveniment finalitzarà amb l’entrega de premis, presidida per autoritats com l’Albert Planell Saurí, director de l’Agència de Residus de Catalunya; Sònia Frias Rollón, Gerent de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona; i Víctor Mitjans, Cap d’Estudis i Programes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més, de 10.30 a 13.00 h. també es pot participar en les activitats educatives, què s’ofereixen:

  • Activitat “El Peix al Plat: diversitat i salut”. Dinamitza: Peix al Plat
  • Activitat “Caminem cap a l’alimentació sostenible: no malbaratem!”. Ofert per l’Ajuntament de Barcelona
  • Activitat “El joc dels residus orgànics”. Ofert per l’Ajuntament de Barcelona
  • Activitat “Estand del Bon Aprofitament”. Ofert per l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Activitat “Mural col·laboratiu per l’aprofitament alimentari”. Dinamitza: Fundació Espigoladors
  • Activitat “Pedaleja contra el malbaratament alimentari amb la PAA”. Dinamitza: Plataforma Aprofitem els Aliments
  • Mostra col·lectiva: “Men_art_e millor: art i disseny per una alimentació sostenible”. Iniciativa de la Fundació Espigoladors amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Un projecte europeu de referència en la prevenció de residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) va néixer el 2009 dins del Programa LIFE de la UE i ha esdevingut un model europeu de sostenibilitat, amb més de 16.000 activitats celebrades a Europa, 945 de les quals a Catalunya en 235 municipis de 37 comarques gràcies a la participació directa de 237 entitats. Amb reconeixements com el Premi Best of the Best dels Projectes LIFE (2013) i el reconeixement del Parlament Europeu (2015), l’ARC continua participant com a membre del comitè directiu de la iniciativa.