Consulteu on podeu portar l’arbre de Nadal passades les festes

S’han instal·lat 227 punts de recollida als 10 districtes de la ciutat. Podeu portar-hi l’arbre i els ornaments vegetals del 7 al 17 de gener. I recordeu de treure els guarniments de plàstic per poder reciclar-ho tot com a fracció vegetal.

..
06/01/2024 - 11:27 h - Nadal 2023 Ajuntament de Barcelona

Amb els punts de recollida d’arbres s’eviten abandonaments incívics a l’espai públic i es pot aprofitar aquest recurs natural per millorar el manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els serveis de neteja municipal retiraran els arbres, i els serveis de jardineria els portaran al viver, on es trituren i es deixen madurar per fer-ne encoixinat per a les zones verdes de la ciutat, en un procés de dos o tres mesos. L’encoixinat permet millorar la retenció de la humitat i l’aireig del sòl i es diposita sobre la terra vegetal a l’interior de parcs i jardins i en espais enjardinats.

L’any passat es van reciclar 9.526 arbres de Nadal a Barcelona. Es van convertir en 183 metres cúbics d’encoixinat, que es va fer servir als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.