Enrenou d’aliments, un concurs de cuina per lluitar contra el malbaratament alimentari

Primer acte de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2024.

..
20/11/2024 - 14:22 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Enrenou d’aliments, un concurs de cuina per lluitar contra el malbaratament alimentari.

El dissabte 16 de novembre es va donar el tret de sortida a la Setmana Europea de Prevenció de Residus i va arrancar amb el concurs de cuina ‘Enrenou d’aliments’ i la lluita contra el malbaratament alimentari.

De matinada, a les 6.30 h. van arribar tots els elements necessaris per fer possible el concurs: carpes, cuines, estris de cuina, i els protagonistes principals, tots els aliments recollits el dia d’abans al Mercat Municipal de Sant Antoni i botigues de l’entorn (espigolada).

En Jordi Àvila va donar la benvinguda a les quatre Escoles d’Hoteleria i Restauració que hi participaven, engrescant-los a fer el plat més original, amb els productes seleccionats de l’espigolada, i que a més generés la menor quantitat de residus.

Els alumnes disposaven de dues hores per cuinar un únic plat de ració sencera: primer calia seleccionar els productes necessaris, cuinar-lo en el temps establert i cuidar la seva presentació al jurat.

I arriba el moment decisiu. La presentació del plat cuinat davant d’un jurat és el moment de més nervis. El jurat, professionals reconeguts del sector, tasten els plats i anoten les seves apreciacions.

El premi, per unanimitat, el va guanyar l’EHTB Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i CETT va ser els que menys residus van generar.

Al finalitzar, les autoritats i el públic present, van fer un fort aplaudiment a les escoles participants agraint la seva contribució a la lluita contra el malbaratament alimentari.

En breu disposarem de la recepta guanyadora.. continuarà!.