Les accions cíviques comunitàries tornen durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Aquestes accions cíviques reconeixen el valor de la tasca que fan les entitats i associacions per promoure el respecte a l’espai públic.

..
17/11/2022 - 12:52 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Una línia d’actuació del Pla Cuidem Barcelona és fomentar la corresponsabilitat amb la ciutadania amb l’objectiu de reduir les actituds incíviques als carrers i places de la ciutat i millorar així la convivència.

En aquest context, i en el marc de les actuacions previstes durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, impulsen de nou quatre accions:

Manteniment i decoració del Compostador Comunitari de la Barceloneta

Acció cívica comunitària d’accions artístiques, lúdiques i de neteja  per a tots els públics, al amb l’objectiu de promoure el civisme i el respecte a l’espai públic compartit. Els protagonistes d’aquesta nova acció cívica comunitària son el grup de joves del barri que participen al Projecte Persianes Vives organitzat pel Punt d’Informació i Orientació Laboral (PIOL) del Pla Comunitaris de la Barceloneta.

Data:     Dissabte 19 de novembre

Lloc: passeig Salvat Papasseit, 1 (al costat de la Fàbrica del Sol)

Horari:  De 10:00 a 14.00 hores.

Acció cívica de neteja a Montjuïc

L’entitat Cuidem Montjuïc lidera neteges periòdiques a  la muntanya, i és la segona vegada que s’uneix al Pla Cuidem Barcelona impulsant la neteja de forma conjunta amb les treballadores i treballadors dels serveis de neteja i de Parcs i Jardins. Es tracta d’una acció on tothom hi pot participar per prendre consciència de quin és l’impacte dels residus i com se’n pot minimitzar la generació.

Data:     Diumenge 20 de novembre

Lloc:      c/ Margarit 85 (al costat del bar Marcelino)

Horari: de 9:45 a 12.00 hores

Art urbà i salut: Cuidem la Verneda i la Pau

Jornada d’activitats i acció comunitària al barri de la Verneda i la Pau. La taula de salut comunitària de la Verneda i la Pau dins del programa de Barcelona Salut als Barris ha desenvolupat un treball d’acció comunitària d’art urbà i salut amb l’objectiu de millorar el benestar emocional i la cohesió social al territori. Aquest treball consisteix en que diferents persones del barri realitzin 10 tallers sobre l’art del grafit liderat per dues persones professionals. Aquest culminarà en la realització d’un mural (grafit) comunitari i participatiu sobre la temàtica de l’Emergència Climàtica el dia 26 de novembre a la Rambla Guipúscoa 157-159.

Data:     Dissabte 26 de novembre

Lloc:      Rambla Guipúscoa 157-159 (sortida metro La Pau)

Horari: de 11:00 a 14.00 hores

Acció comunitària de plantació d’escocells

Els comerciants del barri de la Barceloneta seran els protagonistes d’una nova acció cívica al Districte de Ciutat Vella. Després de la jornada “Cuidem la plaça” (a la plaça de Folch i Torres del barri del Raval) ara el veïnat s’organitza per cuidar el carrer de la Maquinista i organitza una jornada de plantació comunitària d’escocells.

Data:     Dilluns 28 de novembre

Lloc:      C/ de la Maquinista (entre carrer Baluard i carrer de l’Atlàntida)

Horari: de 17:00 a 19.00 hores