Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021: comunitats circulars

..
24/11/2021 - 11:23 h - Medi ambient i sostenibilitat Judit Pelegrina Barcons

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, torna organitzada a través de la Comissió Europea amb suport del programa LIFE+, per tal de posar en el punt de mira la necessitat de sensibilització sobre la prevenció de residus en l’àmbit europeu. 

Una setmana europea, que tindrà lloc del 20 al 28 de novembre del 2021, on s’exposaran les línies estratègiques i polítiques de la Unió Europea en reducció de residus, el foment d’accions sostenibles a nivell europeu a través dels diversos actors i el seu comportament, ja sigui en consum, producció o altres àmbits.

A través d’aquest projecte, en aquesta 13a edició, són vàries les activitats centrades en la temàtica de la comunitat circular. Potenciant comunitats sostenibles, col·laboratives, que lluiten per territoris residu zero

La promoció d’una economia circular relacionada de forma estreta amb una societat conscient de la necessitat de zero emissions, repercutirà en un futur pròxim en l’alteració dels patrons de producció i consum desenvolupant finalment, en una transició ecològica completa. És per això, que el dia temàtic d’aquesta edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, és centra en les comunitats locals, inclusives i circulars, per tal d’exercir un paper impulsor en l’Europa del futur. 

Volem convidar-vos a visitar i participar en les diferents activitats, tallers i seminaris relacionats amb aquesta efemèride medioambiental, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i moltes altres entitats, equipaments i associacions a nivell europeu.

Per últim, posar en valor a través de l’Ajuntament de Barcelona, totes les accions i activitats emmarcades dins la xarxa RENOVA, que enguany aquest any va celebrar el seu desè aniversari.