Tasques de manteniment al punt soterrat de recollida selectiva a Sarrià

L’actuació es centra en la retirada de restes de residus i la substitució dels cables de contrapès i les politges i engreixat

..
07/02/2024 - 09:32 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Durant aquests dies, a tres punts del districte de Sarrià – Sant Gervasi: Plaça Artós, Pedró de la Creu 32 i plaça de Sant Vicenç de Sarrià, s’estan produint tasques de manteniment dels respectius punts soterrats de recollida selectiva. Tant als de paper i reciclables com als de vidre.

Els punts soterrats per a la recollida selectiva són, en l’actualitat, un sistema minoritari a la ciutat, però és necessari realitzar actuacions de manteniment. Barcelona compta amb un servei municipal de recollida de residus que inclou un ampli ventall de sistemes adaptats a les particularitats de cada barri: contenidors al carrer per a la recollida selectiva, bústies de recollida pneumàtica, punts soterrats per a la recollida selectiva, servei de recollida porta a porta, i plataformes mòbils, entre d’altres.

Les tasques de manteniment i neteja dels punts soterrats consten de la retirada de les restes de residus que hagi en els fossars i la substitució dels cables de contrapès de cada plataforma i de les politges i l’engreixat general i, per acabar, es pinten les parts afectades per òxid. Tot el procés de neteja es fa a través de l’aplicació d’un desinfectant, sempre sense aigua i un cop retirats els residus.

El calendari previst per les actuacions a Sarrià és el següent:

  • Plaça Artós:
    • Paper i reciclables: Dilluns 05/02 de 8 a 17h
    • Vidre: Dimarts 06/02 de 8 a 15h
  • Pedró de la Creu nº 32:
    • Vidre: Dimecres 07/02 de 8 a 15h
  • Plaça Sant Vicenç de Sarrià:
    • Vidre: Dijous 08/02 de 8 a 15h