Inici » Noticia » Empreses NUST participen a l’Estudi Internacional Ús del temps, organització del treball i benestar

Empreses NUST participen a l’Estudi Internacional Ús del temps, organització del treball i benestar

ESTUDI. 5 empreses NUST han participat, a través de l’Ajuntament de Barcelona, en un projecte de recerca internacional liderat per la Harvard Business School i la London Business School.

5 empreses NUST han participat, a través de l’Ajuntament de Barcelona, en un projecte de recerca internacional liderat per la Harvard Business School i la London Business School, l’objectiu del qual és conèixer com la propagació del coronavirus ha afectat i afecta el benestar de les persones, el seu ús del temps i les seves experiències laborals.

L’Ajuntament de Barcelona ha participat en l’Estudi Internacional Ús del temps, organització del treball i benestar, animant a una plantilla de 14.000 persones a respondre a les preguntes d’un equip d’investigadores de la Harvard Business School i la Londron Business School. A més a més, també s’ha convidat a participar-hi a empreses la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

La recerca del projecte s’ha realitzat mitjançant enquestes que, a partir de l’anàlisi de les respostes, permetran comprendre millor quins impactes està tenint la pandèmia de la COVID-19 sobre les persones treballadores d’una manera àmplia i segons el país on vivim.

Així doncs, responent aquesta enquesta, les empreses NUST Acefat AIE, Ciudades Family Welcome, Cooperativa Incoop, Progess i UPF School of Management han col·laborat en la generació de coneixement sobre com aquesta pandèmia està afectant les nostres vides i servirà per poder gestionar millor situacions similars en un futur.

L’enquesta inclou preguntes relacionades amb la càrrega de feina percebuda durant el confinament, els conflictes entre família i feina, la vinculació entre persones treballadores, la gestió del temps, la responsabilitat de compartir cures i tasques de la llar o el distanciament social.

Les respostes obtingudes permetran a l’equip d’investigadores conèixer quins són els possibles canvis que poden tenir lloc pel que fa al sentit i a la finalitat de la vida i la feina de les persones, de quina manera utilitzen el temps i quines són les seves experiències, tant pel que fa a la vida personal com a la vida laboral. Les investigadores asseguren que és important identificar quin són els efectes del confinament a les nostres vides, especialment per poder predir i gestionar millor l’impacte de possibles incidències futures d’una situació similar en les persones treballadores.