Els projectes amb més suports dels pressupostos participatius comencen a fer-se realitat

04/05/2022 - 09:24

Participació. Durant aquest any començarà l'execució dels primers 4 projectes aprovats per a Ciutat Vella.

Al maig del 2021 prop de 40.000 veïns i veïnes de Barcelona van decidir, amb els seus vots, destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal a impulsar 76 projectes d’inversió a tots els districtes.

Enguany es preveu que s’enllesteixin a tota la ciutat 21 dels 76 projectes seleccionats en la fase de votació dels pressupostos participatius. Dels nou projectes que es van seleccionar a Ciutat Vella, quatre comencen la seva execució aquest mateix any:

Convertim l’associació veïnal en un punt de servei informàtic accessible
Habilitació d’un espai de serveis informàtics a disposició de la gent del barri, en especial de les persones de mobilitat reduïda, perquè esdevingui un punt d’accés a internet i un espai de capacitació i d’acompanyament per mitigar la bretxa digital (tràmits per internet, formació, consultes, etc.).
Pressupost de 50.000 euros.

Instal·lem una boia per mesurar l’acidificació del Mediterrani
Instal·lació d’una estació de sensors al Parc dels Esculls per mesurar variables oceanogràfiques i poder preveure l’avançament del canvi climàtic.
Pressupost de 200.000 euros.

Posem en valor la muralla romana
Dur a terme una intervenció arqueològica de restauració i adequació de la muralla romana, així com un projecte de museïtzació per obrir l’espai al públic de manera ocasional.
Pressupost de 65.000 euros.

Creem un carril bici al passeig de Joan de Borbó
Habilitació d’un carril bici al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona que connecti amb altres trams de la xarxa de carrils bici (front marítim, plaça del Mar i Via Laietana), i instal·lar-hi aparcaments de bicicletes.
Pressupost de 920.000 euros.

A la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona es pot consultar l’estat actualitzat de totes les propostes, ja sigui al conjunt de la ciutat o districte a districte.