36 nous autobusos d’hidrogen circularan per la ciutat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation.

..
24/01/2024 - 11:27 h

TMB ja va ser pionera en l’ús de l’hidrogen posant en servei al transport públic, per primera vegada a Espanya, un bus d’hidrogen al mes d’abril del 2022.

La previsió és que aquests autobusos s’incorporin durant el segon semestre d’aquest any, en el qual la nova flota ja comptarà amb 232 autobusos elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx l’any.

La tecnologia de l’hidrogen

L’hidrogen és un vector energètic de gran versatilitat que està avançant gràcies al desenvolupament tecnològic de les piles de combustible. En cadascuna d’aquestes piles de combustible es desenvolupa un procés mitjançant el qual l’hidrogen reacciona amb l’oxigen. L’hidrogen prové d’un o diversos dipòsits del vehicle, mentre que l’oxigen es capta de l’aire ambiental. L’únic derivat d’aquesta reacció és l’energia elèctrica generada, calor i aigua, que s’expulsa en forma de vapor pel tub d’escapament, aconseguint així una mobilitat amb zero emissions.

Font: TMB