×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 676 of /var/www/apps/app0470/www/qualitataire/sites/default/settings.php).

Circular per Barcelona

Per moure’t per Barcelona disposes d’una àmplia xarxa de transport públic, més de 300 km de carrils bici, i carrers i avingudes que prioritzen cada cop més els desplaçaments a peu. Si no tens més opció que moure’t en vehicle a motor, cal que aquest vehicle li correspongui el distintiu ambiental de la DGT (o tecnologia homòloga en el cas dels vehicles de matrícula estrangera).

Comprova el distintiu ambiental del teu vehicle

Circular sense distintiu ambiental segons usos i tipus de vehicle

Exempcions

Vehicles de persones amb mobilitat reduïda; Serveis d'emergències (policia, bombers, ambulàncies); Serveis essencials (mèdic, funerari) i vehicles per transportar-hi persones amb malalties diagnosticades que els condicionen l’ús de transport públic. Malgrat tenir permesa la circulació és indispensable registrar-se prèviament.

Moratòria per als vehicles professionals i de persones amb renda baixa

Els vehicles professionals (furgonetes, camions, autocars i autobusos) sense distintiu ambiental de la DGT gaudeixen d’una moratòria ampliada a tenor de la covid19 per adaptar-se a energies més netes. Les furgonetes poden circular fins a l’abril del 2021; els camions fins al juliol de 2021, i els autobusos i autocars fins a l’1 de gener de 2022. Els vehicles de persones amb renda baixa que els són indispensables en la seva activitat professional gaudeixen d’exempció fins a l’abril de 2021, també atenent les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la covid19. En el cas de persones amb renda baixa, cal registrar-se prèviament i una acreditació documental. No és necessari cap registre previ per als vehicles professionals..

Autoritzacions d’1 dia

Per als turismes, les motos i els ciclomotors sense distintiu ambiental de la DGT. Fins a un màxim de deu dies l’any. Cal registrar-se prèviament i sol·licitar l'autorització.

Registre obligatori per a tots els vehicles de matrícula estrangera

Si compleixen els requisits equivalents als distintius ambientals de la DGT podran circular lliurement. Si no, han de demanar les autoritzacions diàries amb una màxim de deu dies laborables l’any.

Autoritzacions temporals 

Vehicles amb autorització específica de l’Ajuntament de Barcelona que presten serveis singulars o participen en esdeveniments extraordinaris a la via pública, vehicles singulars (vegeu l'annex) i vehicles per transportar-hi persones malaltes diagnosticades en tractament mèdic periòdic. 

Registre de vehicles