Finalitzen les obres de millora de l'accessibilitat de l'intercanviador de la L4 i L5 a Maragall

El Departament de Territori ha finalitzat l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de metro de Maragall entre la L4 i la L5, a Barcelona, un cop ha completat els treballs a l’estació de l’L5 i al passadís de connexió. Aquesta actuació ha tingut un pressupost de 14,4 milions que ha comptat amb finançament FEDER.

..
13/05/2024 - 10:02 h

Les obres que ara s’han finalitzat han permès adaptar el vestíbul del carrer Ramon Albó de l’L5 i han inclòs la instal·lació a l’estació de l’L5 d’un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior per a situar-hi un ascensor que connecta amb el nivell d’andana. D’altra banda, al passadís de correspondència entre l’L4 i l’L5, s’han format rampes per eliminar les escales que hi havia i s’han instal·lat dos ascensors per a connectar els diversos nivells amb les andanes de l’L4. També s’han ampliat les andanes de l’L5.

Les obres d’adaptació de Maragall es van iniciar el 2020 i l’estació de l’L4 va quedar adaptada el 2022. L’intercanviador acull més de 33.000 viatges cada dia i està format per l’estació de l’L4, sota la ronda del Guinardó, l’estació de l’L5, sota el passeig Maragall i un passadís de connexió entre ambdues estacions sota aquest passeig.

Amb aquesta millora, 154 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona estan adaptades, una xifra que suposa un 94,4% del total.

Font: Departament de Territori