La manera com et mous és determinant per a la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, moure's de manera sostenible contribueix en la millora de la qualitat de l'aire i la lluita contra la contaminació.

Mira totes les opcions de mobilitat que tens al teu abast en els teus desplaçaments diaris, que n’hi ha moltes, i tria la que sigui més sostenible. Estalviaràs diners i guanyaràs en salut. La teva i la de tothom.

T-Verda

Transport públic

Amb el transport públic col·lectiu et mous minimitzant les emissions contaminants i l'ocupació d'espai públic. Si et mous en tren, metro o en tramvia, la contaminació és zero i la mobilitat és altament eficient en termes energètiques, amb una alta freqüència i velocitat en discórrer per vies exclusives. I en bus, disposes de més de 100 línies, 28 d'alt rendiment i rapidesa, per traslladar-te per tot el municipi i també línies metropolitanes que et connecten amb municipis veïns.

T-Verda

A peu i en bicicleta

Sempre que et desplaces a peu o pedalejant una bicicleta estàs contribuint a un aire més net i saludable i a una menor ocupació de l'espai públic. Barcelona disposa de 1.000 km de vies ciclables, entre carrils bici segregats, carrers 30 i vies de plataforma única. I un sistema de bicicleta compartida pública, el Bicing, amb 7.000 bicicletes i més de 400 estacions amb bicicletes mecàniques i elèctriques disperses per tota la ciutat.

T-Verda

T-verda

Títol de transport públic gratuït durant un període de tres anys destinat a les persones empadronades en l’àmbit de l’ATM que acreditin el desballestament recent d’un vehicle contaminant i que es comprometin a no adquirir-ne cap altre durant el període de vigència de la targeta T-verda. Impulsada per fomentar la retirada de la circulació de vehicles contaminants.

Comparteix vehicle

Comparteix vehicle i combina’l amb transport públic

En cas que no tinguis alternativa a l’ús de vehicle privat, utilitza el menys contaminant possible, combina sempre que puguis els teus trajectes amb altres mitjans de transport, o comparteix la ruta amb altres usuaris per reduir, en la mesura del possible, les emissions de contaminants a l’aire que respirem. Disposes de diferents punts d’aparcament de vehicle en poblacions metropolitanes per combinar la teva ruta amb transport públic.

T-Aire

T-aire

Aquest títol multipersonal, vàlid en les sis corones metropolitanes, inclou dos viatges integrats que s’han d’utilitzar el mateix dia de la primera validació, mentre duri l'episodi de contaminació amb restricció de trànsit. El preu és el mateix que dos viatges d’una T-10 i està disponible en totes les màquines de venda automàtica dels operadors de transport públic: Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies de Catalunya, TMB i Tram.

Ampliació de servei

Ampliació del servei en dies d’episodi de contaminació amb restricció de trànsit

En episodis de contaminació amb restricció de trànsit, s’incrementa entorn del 10% l’oferta global de transport públic a la corona metropolitana de Barcelona per fomentar una mobilitat més sostenible. Per una ciutat sense fums.

Mou-te saludable

Com et mous determina la teva salut i la de les persones que t’envolten. Tria una mobilitat lliure de fums. Hi guanyes tu i tothom. Es calcula que un terç dels nous casos d’asma infantil, un 10% dels càncers de pulmó, tres de cada deu ictus i centenars de morts prematures tenen causes atribuïbles a la contaminació de l’aire. Si et mous a peu, en bicicleta o transport públic beneficies la teva salut i la de tothom.

Ciutats actives contra la contaminació

La definició de zones de protecció especials on es restringeix la circulació dels vehicles més contaminants és una mesura vinculada a la mobilitat i la salut de les persones que fa anys que ja s’ha implementat en grans ciutats europees, com ara Londres, París, Berlín o, Madrid. En l’actualitat, més de dues-centes ciutats europees de deu països tenen definides zones on s’apliquen mesures per preservar la salut dels seus habitants.