×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 676 of /var/www/apps/app0470/www/qualitataire/sites/default/settings.php).

Desactivat l’avís preventiu de contaminació per PM10

Medi ambient i sostenibilitat. Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica han registrat una disminució dels nivells de partícules en suspensió de menys de 10 micres (PM10), la qual cosa permet desactivar l’avís.

Atesa l’evolució favorable de les condicions atmosfèriques des que es va activar l’avís preventiu, dissabte, 6 de juliol, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha desactivat aquest dimarts, 9 de juliol, l’avís preventiu de contaminació atmosfèrica per PM10.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha desactivat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per PM10, activat el dissabte, 6 de juliol.

Durant el dia d’ahir els nivells de PM10 van disminuir a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), i els models de previsió meteorològica són favorables en aquest sentit.

Dispositiu municipal 

Durant els dies de l’avís preventiu de contaminació per PM10 l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa les actuacions previstes, com regar d’una manera més intensiva els carrers amb més trànsit, evitar l’ús de bufadors i regar els parcs no asfaltats, així com avisar els responsables de les obres en marxa perquè compleixin el Pla d’ambientalització.

Què són i com s’originen les les PM10

Les partícules en suspensió de menys de 10 micres (PM10) són petites partícules sòlides o líquides que floten en l’aire. Fins a un 40% d’aquestes partícules les generen els motors, els pneumàtics i els frens dels vehicles. La resta prové de la pols de les obres i dels enderrocs i, eventualment, dels núvols de pols sahariana.