El cicle cultural Calidoscopi tanca la seva novena edició amb una gran acollida entre la ciutadania

27/06/2022 - 19:21

Comissariat per la periodista i còmica Ana Polo, el cicle ha plantejat com l’humor s’ha desenvolupat sempre des d’un codi masculí i masclista.

El cicle cultural Calidoscopi cultural 2022 ‘Dones, humor i feminismes’ promogut pel Districte de Sant Andreu ha tancat aquesta setmana la seva novena edició, amb el lema ‘L’humor serà feminista o no serà!’, amb la participació de més de 1.700 persones i havent esgotat les entrades en diversos espectacles. Destaca especialment, l’acollida dels actes d’obertura, amb el pòdcast ‘Oye polo’, i la cloenda, amb Pamela Palenciano, així com amb la resposta per part del públic amb les propostes programades des dels diferents equipaments i serveis.

El cicle, des dels seus inicis l’any 2013, té per objectiu el treball en xarxa i enguany ha aconseguit desenvolupar una jornada conjunta amb tots els equipaments de Sant Andreu de Palomar (Rialles és femení) i un circuit d’activitats entre els tres espais del Congrés-Indians (Canòdrom, Centre Cívic Can Clariana Cultural i Casal de Barri Congrés-Indians).

Les més de 1.700 persones que s’han acostat al seu equipament de proximitat o que, per contra, han visitat els equipaments dels barris del Districte per primera vegada han gaudit d’aquesta programació que ha posat el focus en la desigual realitat entre dones i homes humoristes i que alhora ha donat a conèixer els centres culturals del Districte. Aquesta programació ha estat comissariada per la periodista i humorista Ana Polo i ha comptat amb la presència de les còmiques més destacades del moment, encarregades de desmuntar tòpics al voltant de l’humor femení.

Dos mesos de programació

La programació s’ha desplegat durant els mesos de maig i juny i ha inclòs propostes tan diverses com espectacles de cabaret, tallers, monòlegs, micros oberts i podcasts, en un ventall molt ampli de tota mena d’iniciatives que han recorregut els diferents espais i equipaments de cada barri per clamar ben fort que l’humor serà feminista o no serà. L’obertura del cicle serà el proper dimecres 4 de maig a les 19 hores amb la gravació del pòdcast ‘Oye Polo’ des del nou Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella. La cloenda, per la seva banda, serà el dimarts 21 de juliol amb l’actuació de Pamela Palenciano al Centre Cívic Bon Pastor.

Altres protagonistes de la programació han estat el taller ‘Antifeixisme cuqui’, amb Proyecto Una; el recorregut per la història de la humanitat ‘De fades, fetilleres i heroïnes’; la comèdia teatral ‘Elles, cosas de chicas’ al voltant de les grans preguntes sobre les dones; el pòdcast en directe ‘El nou paradigma’, amb Natza Farré i Judit Martín; el teatre cabaret d’El Chou de Las Glorias cabareteras; el monòleg ‘Humor negra’ amb l’actriu, monologuista i columnista Asaari Bibang; els micros oberts a la improvisació d’Irene Minovas i Marta Bosch, i el concert de la banda Las Opinólogas, entre altres.