Almisdaè. Lorca més enllà de Lorca

25/05/2021 - 09:15

Almisdaè és una dona sense futur ni passat; és una obra per aprofundir en els jocs de poder entre homes i dones.

Una obra per aprofundir en els jocs de poder entre homes i dones.

El Calidoscopi Cultural 2021, dedicat a les arts escèniques, no podia tenir millor inici! I és que Lorca, un dels grans dramaturgs del segle XX, inspira la primera obra de teatre. Almisdaè és una dona sense futur ni passat; és una obra per aprofundir en els jocs de poder entre homes i dones.

La peça, que tanca el XII Festival Mutis de teatre independent i nova creació de Barcelona, és una petita gran comèdia ubicada en un poblet a principis del segle XX, on les enveges i les xafarderies vicien l’ambient i podreixen totes les relacions, despertant recels envers tot el que és foraster. Un marc perfecte perquè la hipocresia s’imposi, tot ocultant grans secrets.

Alberto Rizzo signa el text i ha dirigit la María Villarejo, la Cristina Sales, en Carles Vallès i la Rita Ardiaca, l’elenc que, juntament amb ell mateix, interpreten els habitants d’aquest petit poble. D’una hora de durada, ha estat representada durant quatre temporades des que es va estrenar l’any 2010, participant en certàmens universitaris i actuant al circuit professional.

Després de la funció, hi haurà un diàleg entre la cia. La Coquera Teatro i la cia. Arco Iris al voltant de Federico García Lorca.

L’obra es representarà dimecres 02 de juny a les 19.00 h, al Centre Cívic La Sagrera “La Barraca“ (c/ Martí Molins, 29). L’entrada és gratuïta i cal reservar-la anticipadament des del web del centre. Recordeu que les places són limitades i si a l’últim moment no podeu venir, us agrairem que retorneu l’entrada per tal que altres persones de la llista d’espera puguin veure l’obra.

Hi haurà una segona sessió d’Almisdaè al Canòdrom, divendres 11 de juny a les 19.00 h.