Calidoscopi Cultural 2021: arts escèniques com a motor de transformació social

18/05/2021 - 14:21

Torna el cicle cultural impulsat pel Districte de Sant Andreu conjuntament amb els equipaments i serveis del territori per reivindicar la producció cultural de barri com a eina fonamental per lluitar per la justícia social.

Torna el cicle cultural impulsat pel Districte de Sant Andreu conjuntament amb els equipaments i serveis del territori per reivindicar la producció cultural de barri com a eina fonamental per lluitar per la justícia social.

Les arts escèniques són part essencial del nostre creixement individual i col·lectiu. Ens fan gaudir i reflexionar, ens conviden a conèixer realitats diferents a la nostra i, sobretot, ens alimenten l’ànima. Així com el treball de cada companyia de barri atorga un nou color a la nostra xarxa de proximitat, la impossibilitat de tirar endavant els projectes arran de crisis com la que estem vivint acaba enfosquint la nostra quotidianitat.

Cicle de proximitat 7+1

El Calidoscopi Cultural 2021 es nodreix de les companyies de districte que desenvolupen la seva residència als equipaments dels diferents barris i que han estat programats a espais diversos per promoure una itinerància entre creació i territori. D’aquesta manera, trobarem la proposta de repensar a Lorca que ens proporciona el CC La Sagrera amb actuacions a la mateixa Sagrera i també a Congrés-Indians, el Bravo Cabaret amb residència al CC Trinitat Vella que aterrarà a Navas o la creació d’homenatge a les àvies que treballa al Centre Cívic Sant Andreu però que sortirà a mostrar la seva proposta a la Fàbrica de Creació.

També gaudirem de ‘From hell’, en residència a la Trinitat Vella, que oferirà el seu espectacle al Centre Cívic Bon Pastor, i la proposta de teatre ‘Ultra’, que canviarà el fons habitual de Can Clariana Cultural on desenvolupen la seva activitat per mostrar-se davant del públic a Baró de Viver. Per últim, Giulia, en residència també a Can Clariana Cultural, arribarà al Centre Cívic Trinitat Vella.

L’afegit +1 del cicle ve de la mà de les arts escèniques de proximitat i de la nova proposta audiovisual del reconegut creatiu Bob Pop qui estrena, amb El Terrat i TNT, el seu treball més íntim ‘Maricón Perdido’. En un format de taula rodona i vermut escènic, comptarem amb el creador i escriptor de la sèrie, Bob Pop, i amb l’actriu progatonista, Candela Peña, que debatran sobre el paper del teixit cultural als barris amb la directora de l’Altre Fesltival, Bea Liebe, i amb la integrant de la companyia artística La Jarra Azul, Marwa Bakhat.

Aposta pel sector cultural

Amb l’objectiu de dignificar el nostre teixit cultural més proper, el Districte de Sant Andreu i els equipaments municipals del territori impulsen aquest Calidoscopi cultural reivindicant les arts escèniques com a motor de la transformació social. Al llarg de maig, juny i juliol podrem gaudir de les millors propostes gestades sobre el terreny i programades a cada espai públic dels set barris.

Us convidem a descobrir el potencial de les companyies que, dia rere dia, es desviuen per millorar el nostre present i el nostre futur. A conèixer el que es gesta rere els espais de creació. A aprendre del bagatge d’artistes d’aquí i d’allà. Us convidem, en definitiva, a gaudir.

Aviat donarem a conèixer tota la programació.