Calidoscopi cultural 2022: l'humor serà feminista o no serà!

05/04/2022 - 15:56

Arriba el cicle cultural de primavera que compta amb la tasca en xarxa de tots els equipaments, serves i espais municipals del Districte de Sant Andreu. Enguany, el Calidoscopi se centra en la temàtica de Dones, humor i feminismes.

Arriba el cicle cultural de primavera que compta amb la tasca en xarxa de tots els equipaments, serves i espais municipals del Districte de Sant Andreu. Enguany, el Calidoscopi se centra en la temàtica de Dones, humor i feminismes.

“«Les dones no fan gràcia». «Aquesta noia no m’agrada com a còmica, però està molt bona». «Per ser una tia, ets bastant graciosa». Qui no ha sentit mai comentaris així? Podríem teoritzar durant hores, incidir en fets com ara que a les dones ens eduquen per ser correctes i responsables, però mai espontànies ni gracioses. Podríem criticar que l’humor s’ha desenvolupat sempre des d’un codi masculí (i masclista) que ha determinat el constructe actual. Fins i tot podríem qüestionar-nos tots els relats humorístics que es fan des d’una posició de privilegi.

I així ho farem en aquesta edició del Calidoscopi Cultural, cicle que ens permetrà revisar tot el que coneixíem i reivindicar la necessària evolució de l’escena de l’humor actual. A través de la figura d’algunes de les còmiques més destacades, convertirem cada racó del districte de Sant Andreu en un escenari divers i de proximitat per conèixer, per aprendre i, sobretot, per riure (riure moltíssim) des d’un codi fet per dones i amb perspectiva feminista”.

Amb aquesta declaració d’intencions, formulada per la nostra comissària, la còmica Ana Polo, encetem un nou Calidoscopi cultural, un cicle que aquest any ens portarà a desmuntar tòpics i privilegis, i a reivindicar l’humor feminista. La programació s’allargarà durant els mesos d’abril i maig i inclourà propostes tan diverses com espectacles de cabaret, tallers, monòlegs, micros oberts, pòdcasts… Un ventall molt ampli de tot tipus d’iniciatives que recorreran els diferents espais i equipaments de cada barri per clamar ben fort que l’humor serà feminista o no serà!

L’obertura del cicle serà el proper dijous 5 de maig a les 19 h amb la gravació del pòdcast OYE POLO des del Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella. La cloenda, per la seva banda, serà el dimarts 21 de juliol amb l’actuació de Pamela Palenciano al Centre Cívic Bon Pastor. Pots consultar tota la programació en l’arxiu adjunt i també a través de les nostres xarxes: Facebook, Twitter i Instagram.