Giulia

25/05/2021 - 10:57

Un cabaret contemporani que convida a reflexionar sobre la llibertat, la mort i la por.

Un cabaret contemporani que convida a reflexionar sobre la llibertat, la mort i la por.

Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura, el que no diuen és que també s’hi guarda el millor verí. La Giulia Tofana va ser l’assassina amb més èxit del segle XVII. Arsènic, plom i belladona, són els ingredients que van convertir la seva perfumeria en una fàbrica de verí. El seu producte estrella: l’Aqua Tofana, un beuratge inodor, incolor, insípid, però tremendament eficaç que venia a les dones que volien alliberar-se dels seus matrimonis no desitjats. Responsable de la mort de més de sis-cents homes, la protagonista de l’obra va ser l’emmetzinadora més discreta i també la més letal.

Al voltant d’aquesta figura històrica, la Cia. Gespalka’p crea un cabaret contemporani amb música en directe, mentre convida a reflexionar sobre temes com la llibertat, la mort i la por. Els dos personatges que hi ha a escena interpreten lliurement aquesta història, posant en dubte els límits entre la ficció i la realitat.

Giulia, dirigida i interpretada per la Maria Ramírez i en Mateu Bauçà, té una durada de vuitanta minuts. La gestació de l’espectacle al Centre Cívic Can Clariana Cultural va ser més accidentada del que s’esperava. La cia. Gespalka’p, que va començar la residència just abans del confinament del 2020, va anar reprenent els assajos a mesura que la covid-19 els ho va permetre. L’espai sonor de Giulia és obra d’en Sergi Miwa i la composició musical la signen conjuntament en Sergi Miwa, en Mateu Bauçà i Ira Rap.

La proposta que tanca el Calidoscopi Cultural 2021 es podrà veure al Centre Cívic Trinitat Vella el divendres 2 de juliol a les 19.30 h. Les entrades són gratuïtes i cal inscripció prèvia des del web del centre. Recordeu que les places són limitades i si a l’últim moment no podeu venir, us agrairem que retorneu l’entrada per tal que altres persones de la llista d’espera puguin veure l’obra.

L’obra de la Cia. Gespalka’p també pujarà a l’escenari del Centre Cívic Navas (Passatge del Doctor Torent, 1) el dijous 3 de juny a les 19.00 h. Ja podeu reservar entrades des d’aquest enllaç i al Centre Cívic Can Clariana Cultural es recuperarà, finalment, al 17 de juliol a la sala Pere Boada.