Lliurats els guardons de la 59a edició dels Premis Sant Martí

11/11/2021 - 21:22 h

Premis Sant Martí. L'Auditori Sant Martí va ser l'escenari que va acollir aquesta cerimònia en la qual es van entregar dos premis i set medalles

La cerimònia, que es va poder seguir en directe per streaming, va tenir lloc de manera presencial i va recuperar el lliure accés de públic, aprofitant l'evolució favorable de la pandèmia

L’Auditori Sant Martí va ser l’escenari que va acollir la cerimònia dels 59ns Premis Sant Martí, que va tenir lloc dijous 11 de novemre, diada de Sant Marti. S’hi van entregar dos Premis, l’individual i el col·lectiu, la medalla al Món del Treball i sis medalles de bronze pels 25 anys d’existència. L’acte va ser emès per streaming i seguit en directe per tota la ciutadania dels barris de Sant Martí.

La cerimònia va ser conduïda per la periodista Cristina Riba, que va entrevistar cadascuna de les persones premiades, mentre que el músic Rikki Arjuna del grup Xiula va interpretar la cançó Mirada estràbica acompanyat del so d’un ukelele. L’acte, que va comptar amb servei d’interpretació de llenguatge de signes i subtitulat en directe, es pot visualitzar a través del canal YouTube del Districte de Sant Martí (vegeu l’espai Més informació).

PREMIS SANT MARTÍ 2021
PERSONES I ENTITATS GUARDONADES

Premi Sant Martí, modalitat individual
Sra. Maria Baiges Baguena
Va rebre el guardó de mans de l’Im. Sr. David Escudé, regidor del Districte.

Premi Sant Martí, modalitat col·lectiu
Xarxa de Suport Mutu del Parc i la Llacuna
Va rebre el guardó la Sra. Mònica Inès Lezcano, membre de l’entitat, de mans de la Ima. Sra. Marilén Barceló, presidenta del Consell de Districte

Medalla Món del Treball
Forn Gil, del barri del Clot
Va rebre el guardó el Sr. Antonio Gil, propietari del forn, de part del la Ima. Sra. Gemma Tarafa, regidora adscrita al Districte de Sant Martí.

Medalla de Bronze, pel 25è aniversari
El Clotus i la Melis, els gegants del Clot
Va rebre el guardó el Sr. Jordi Gras, membre de la colla de Gegants del Clot, de mans del Sr. Francesc Carmona, vicepresident del Consell de Districte de Sant Martí.

Medalla de Bronze, pel 25è aniversari
Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral
Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona

Va rebre el guardó la Sra. Esther Jolonch Olaortua, directora de la Fundació i presidenta del club, de mans de la Sra. Lourdes Arrando, consellera del Consell de Districte.

Medalla de Bronze, pel 25è aniversari
Club Voleibol Sant Martí
Va rebre el guardó la Sra. Victoria Carmona, jugadora i entrenadora del club, de mans de la Sra. Maria Arenillas, consellera del Consell de Districte.

Medalla de Bronze, pel 25è aniversari
Associació de Famílies d’Infants Sords de Catalunya
Van rebre el guardó la Sra. Conxita Leal i la Sra. Raquel Perich, expresidentes de l’entitat, de mans de la Sra. Paula Añó, consellera del Consell de Districte.

Medalla de Bronze, pel 25è aniversari
Agrupació Musical del Taxi
Va rebre el guardó la Sra. Gemma Mats, membre de l’entitat, de mans de la Sra. Maria Eugenia Angulo, consellera del Consell de Districte.

La presidenta del Consell de Districte, Marilén Barceló, va donar la benvinguda a l’acte celebrant que enguany fos presencial i de lliure accés, a diferència de l’edició anterior, marcada per la pandèmia. En el discurs, va destacar “Avui el lliuren premis, però el més important és que hi ha una feina ben feta al seu darrere que millora la qualitat de vida del barris, del districte i de Barcelona“.

De la seva banda, el regidor del Districte, David Escudé, va posar el punt i final a l’acte ressaltant que “tots vosaltres, guardonats i guardonades, feu que la nostra feina tingui sentit i feu que ens sentim orgullosos de sentir que som martinencs i martinenques”.

Sant Martí, pioners a Barcelona en el reconeixement veïnal

Els Premis Sant Martí és el certamen degà de Barcelona en aquesta voluntat de distingir les iniciatives i les persones que han protagonitzat les accions més destacades durant l’any anterior que han tingut els barris de Sant Martí com a protagonistes.

Al llarg d’aquestes 59 edicions han estat distingides personalitats com el Dr. Josep Trueta o l’escultor Josep M. Subirachs, i entitats com els Castellers de Barcelona, el Foment Martinenc o el Casino de l’Aliança del Poblenou. En l’enllaç del quadre ‘Més informació’ es pot consultar l’elenc complert de persones i entitats que han rebut aquests guardons des de la primera edició.

El Premi Sant Martí és una reproducció en bronze de l’escultura que va dissenyar l’artista Josep Ricart i Maymir, una obra que ha perdurat al llarg de totes les edicions. Josep Ricart, nascut a Taradell i veí del Poblenou des de molt jove i fins a la seva mort, és autor d’una bona colla d’obra escultòrica pública al Districte, en què el monument al Dr. Trueta de la rambla del Poblenou i diverses obres ornamentals situades en edificis de la Verneda i del Besòs.