Animals de companyia, companys de vida

Segell estratègia contra la soledatDavant del repte que representa la soledat no desitjada, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, amb l’objectiu de promoure les relacions de qualitat, sòlides i duradores, i de vetllar pel benestar de tots els ciutadans i ciutadanes.

En concret, la línia 2 de l’Estratègia municipal contra la soledat consisteix a desplegar recursos i serveis per prevenir, detectar i atendre situacions de soledat. En aquest sentit, s’ha desenvolupat un programa al voltant dels animals de companyia com a recurs contra la soledat per a totes les edats.

Imatge de la campanya, il·lustració d'una àvia en un banc amb dos gossos i un gat.

Programa Tenim Companyia

Compartir la casa i la vida amb un animal de companyia pot ser una bona solució per combatre la soledat no desitjada.

Les experiències viscudes a través de l’adopció, l’acolliment o el voluntariat amb animals de companyia també permeten gaudir de noves relacions i accedir a espais on conèixer altra gent.

La complicitat i el vincle d’afecte que es genera amb aquests companys de vida, així com els moments compartits, ajuden a trencar l’aïllament i la soledat. No oblidem que ells també se senten sols i necessiten companyia.

Els i les protagonistes d’aquests vídeos ens expliquen la seva experiència com a adoptants, casa d’acollida o voluntariat al CAAC:

eulalia_oscar_lucy_aileen_i_set_cadells

cayetana_sandra_simba_i_leo

kimberly_i_tiffany

carlos_i_thor

campanya_tenim_companyia_video-resum