Sant Jordi 2024

Sant Jordi. Arriba la festa literària més important del calendari. Biblioteques de Barcelona celebra la diada amb els Diàlegs de Sant Jordi, el Pregó de la Lectura, activitats, tallers i recomanacions de lectura.

Biblioteques de Barcelona torna a celebrar Sant Jordi amb una programació especial:

Pregó de la lectura i diàlegs de Sant Jordi de Biblioteques de Barcelona

Del 15 al 23 d’abril Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors, com a pròleg de la Diada de Sant Jordi.

Vuit jornades de converses entre escriptors i escriptores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres: Mircea Cărtărescu, Andrea Genovart, Greta García, Lucía Lijtmaer, Rodrigo Fresán, Henry Marsh, Roser Vernet, Mar García Puig, Sergi Pàmies, Carlota Gurt, Hernán Díaz, Jordi Puntí i Joana Marcús.

Una proposta en què les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

I dilluns, 22 d’abril, a les 18 h, a la Sala Moragues – El Born Centre de Cultura i Memòria, l’escriptor i actor David Walliams conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

Cal inscripció als diàlegs i al pregó.

Activitats a les biblioteques

A les biblioteques hi ha programades presentacions de llibres, activitats i tallers especials, les més destacades són:

Fragments de vida“, lectura en veu alta de relats, textos i poesia al voltant del procés migratori i sensellarisme. Dimarts, 16 d’abril, a les 18 h, a la Biblioteca Fort Pienc.

Dimecres 17 d’abril, a les 18.30 h es presenta, a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, el llibre Algo vivo en ti me apunto, de Ricardo Bravo.

Divendres 19 d’abril, a la Biblioteca Bon Pastor es presentarà el llibre Los cuadernos de Moria, de Maria Barbancho, i a la Biblioteca Francesc Candel hi haurà un recital poètic-musical en motiu de Sant Jordi. Aquest mateix dia, en col·laboració amb l’Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia, la Biblioteca Vila de Gràcia organitza un taller de creació de joc de paraules i poemes amb talladora làser.

El dia de Sant Jordi, 23 d’abril, les biblioteques del districte de les Corts participaran a la Fira de Sant Jordi de la Diagonal, on organitzen dues activitats infantils a les 17.30h, Qui ha vist el drac?,  i a les 18.30h, Un conte exquisit. També el dia de Sant Jordi, les biblioteques del districte de Sant Andreu participen a la parada d’escriptors al barri: Autors i autores Km 0. Aquest mateix dia la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero organitza “Sant Jordi amb les escoles a la Plaça de la Trinitat, on tots els nens i nenes passaran per diferents tallers on elaboraran roses i dracs. On també hi ha programades activitats especials per gaudir del dia és a la Biblioteca Gabriel García Márquez.  Les propostes més destacades són: “Sant Jordi On Air” de Ràdio Maconda, d’11 a 13 h programa dedicat a la diada amb entrevistes, lectures i molta literatura, i dues visites guiades a la biblioteca. Cal inscripció prèvia: visita a les 13 h i visita a les 16 h.

I a partir del 24 d’abril, podeu visitar l’exposició “Manuel de Pedrolo : més enllà dels límits”, a la Biblioteca Clarà. Aquest mateix dia, la Biblioteca Jaume Fuster i la Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot participen al mercat d’intercanvi de llibres: Sant Jordi diferent i sostenible.

Els més petits trobaran tallers i conta contes a moltes biblioteques:

– Exposició de llibres realitzats pels infants participants al taller: “Fes el teu llibre”
Del 9 al 23 d’abril a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle

– Presentació del llibre: El bosc damunt les ones, de Nacho Rubio i Fernando Martínez
Dissabte 20 d’abril, a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle

– Taller: “Drac de Sant Jordi”
Dilluns 22 d’abril, a les 15.30 h, a la Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja

– Presentació del llibre infantil, i taller: No estic sola!, d’agnès Fàbrega i la il·lustradora Jorgina Juvé
Dilluns 22 d’abril a les 18h, a la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte

– El drac Drim vol volar
Dimecres 24 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Francesc Candel

– Flors i floretes
Dissabte 27 d’abril,a les 12 h, a la Biblioteca Joan Miró

– Cinexic: El viatge d’Ernest i Célestine
Diumenge 28 d’abril, a les 11h, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra

Bibarnabloc

El concurs del Bibarnabloc també està dedicat a la festivitat Sant Jordi. Aquest mes sortejarem dues entrades dobles per l’experiència immersiva Sorolla, una nova dimensió al Centre d’Art Ametller i el llibre Sant Jordi : llibres i roses (Viena Edicions, 2019), de Carmen polo i Ricard Lobo.

I no us perdeu les recomanacions de lectura del Bibarnabloc entorn als Diàlegs de Sant Jordi

Ràdio Maconda
El Repetidor especial Sant Jordi
: el programa d’abril està dedicat a la festa literària més important de l’any, la Diada de Sant Jordi. No us perdeu l’entrevista a l’Andrea Genovart, l’autora de Consum preferent (Editorial Anagrama, 2023), una de les veus convidades als Diàlegs Sant Jordi 2024, i les recomanacions de llibres!

Bon Sant Jordi i bona lectura!

Més informació