Obres al districte durant el segon trimestre de l’any

03/04/2024 - 12:34 h

Entre els mesos d’abril i juny, hi haurà intervencions de diverses tipologies per tal de millorar la infraestructura i l’espai públic a diferents punts dels quatre barris.

Entre les actuacions en marxa durant aquest trimestre hi destaquen les següents:

Obres de reurbanització de la plaça del Dubte

Dins de les obres de transformacio de la Ronda de Sant Antoni, a partir del 29 d’abril dona inici el procés d’urbanització de la plaça del Dubte, amb una durada total de quatre mesos. Mentre durin els treballs, la circulació de vehicles es desviarà pel carrer de Sant Gil, carrer de Nou de Dulce i recuperació per carrer de la Riera Alta.


Obres de renovació de quatre àrees de joc infantil al Raval

Entre els mesos d’abril i desembre hi haurà actuacions de millora en quatre àrees de joc infantil del barri del Raval per tal de millorar-ne l’accessibilitat i la seguretat.

El dimarts 2 d’abril s’inicien els treballs a la plaça de les Caramelles, i unes setmanes després es farà a la plaça de Vicenç Martorell, a la placeta de Martina Castells i a l’espai del carrer de l’Arc del Teatre amb el carrer de Ramon Berenguer el Vell. Els treballs inclouen la incorporació de nous elements de joc accessibles, inclusius, amb opcions per a totes les edats i no sexistes. També s’hi crearan espais d’estada i vegetació, es milloraran els itineraris de vianants dels espais, i s’adequaran els serveis de reg i enllumenat.

Aquesta actuació és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Participatius.


Instal·lació de tres lavabos de cabina autorentables a la Barceloneta

Des de mitjans de març s’ha començat a treballar en les diferents connexions necessàries per instal·lar tres noves cabines autorentables per reforçar el servei de lavabos públics a diversos punts del barri de la Barceloneta.

Les cabines, que s’instal·laran a mitjans d’abril i es preveu que comencin a funcionar al maig, es trobaran en les següents ubicacions:
– Plaça del Poeta Boscà, banda mar.
– Carrer de l’Atlàntida, a tocar del passeig Marítim.
– Plaça del Mar.

Obres de renovació del paviment a diversos punts del districte

Durant el mes de maig es duran a terme diverses intervencions de manteniment per tal de millorar la pavimentació de la calçada a diferents punts del districte. Les actuacions i afectacions programades son les següents:

– Avinguda Marqués d’Argentera, del 6 al 8 de maig. Els treballs es realitzaran per meitats per tal d’assegurar el pas de vehicles en tot moment; dilluns 7 de maig es treballarà a la banda mar i dimarts 8 de maig es farà a la banda muntanya. Hi haurà afectació a la mobilitat amb la reducció i redistribució dels carrils segons avancin els treballs. També hi haurà afectació a les parades de bus del tram en obres.
– Carrer dels Pescadors, 9 i 10 de maig. Els treballs es realitzaran amb tall del carrer complet i per trams, deixant sense afectació les cruïlles  dels carrers transversals.
– Carril bus del passeig Colom, del 13 al 17 de maig. Els treballs es realitzaran a tot el tronc central de la via, d’ús exclusiu per a transport públic, sense afectació a les calçades laterals. La circulació d’autobusos es desviarà, per tant, a les calçades laterals, anul·lant les parades existents al tronc central i substituint-les per unes de provisionals a les voreres laterals (dues a banda muntanya i una a banda mar).
– Plaça de les Drassanes i passeig de Josep Carner, 19 i 20 de maig. Els treballs es realitzaran per meitats per tal d’assegurar el pas de vehicles en tot moment, tot i així, hi haurà durant la jornada diversos talls a la zona pels quals hi haurà habilitats desviaments de circulació. Durant les dues jornades quedarà tallat l’accés de la sortida 21 de la B-10 en sentit Llobregat, així com el carril bici de la zona en obres. També hi haurà afectacions a les parades de bus i al pas de vianants del passeig de Josep Carner al costat Besòs de la plaça Drassanes.


Afectacions per construcció d’una residència d’estudiants al carrer del Portal de Santa Madrona

Des d’abril i fins a octubre es duran a terme les obres de construcció de dues edificacions destinades a residència d’estudiants a dos solars existents entre els carrers de Peracamps, del Cid i del Portal de Santa Madrona, al barri del Raval.

Els treballs es faran amb l’ocupació i tall de la vorera adjunta a les edificacions als carrers de Peracamps i del Cid, sense afectació a la circulació de vehicles.


Obres de reurbanització del carrer de Sant Antoni Abat

Fins al mes de juny continua en marxa la primera fase de l’actuació de millora del carrer de Sant Antoni Abat, al barri del Raval, per tal de millorar-ne l’accessibilitat i donar prioritat al vianant. Els treballs es concentren en el tram entre la ronda de Sant Pau i el carrer de la Cendra, que es troba tallat a la circulació de vehicles.

Aquesta actuació és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Participatius. Més informació sobre els treballs i afectacions a la circulació a aquesta noticia.


Implantació de carril bici al passeig de Joan de Borbó

També fins al mes de juny continua l’execució del carril bici bidireccional al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, al barri de la Barceloneta. Per poder realitzar els treballs s’han ocupat alguns carrils de la via, amb la conseqüent afectació a la circulació de vehicles.

Del 13 al 17 de maig, de 8 a 20 hores, es faran treballs de pavimentació de la calçada del passeig de Joan de Borbó, entre els carrers de Ginebra i de la Drassana.

Les afectacions més destacades es concentren el dimecres 15 i el divendres 17 maig de 9.30 a 12 hores. S’afectarà la circulació de vehicles entre el carrer de Pepe Rubianes i el passeig de Joan de Borbó. Això implicarà la prohibició de fer el gir a l’esquerra des del passeig Joan de Borbó en sentit mar cap a Pepe Rubianes i els vehicles s’hauran de desviar per la rotonda de davant del Club Natació Catalunya, fent un canvi de sentit de 180 graus per poder incorporar-se al carrer de Pepe Rubianes.

Passarà el mateix en l’altre sentit, ja que es tallarà el gir a l’esquerra des del carrer de Pepe Rubianes cap al passeig de Joan de Borbó en sentit mar i els vehicles hauran de circular en sentit pujada pel passeig de Joan de Borbó i fer el gir complet a la plaça de Pau Vila per agafar el mateix passeig en sentit baixada.

Això també afectarà a la circulació d’autobusos de les línies 47, 59 i D20. Aquestes es desviaran des de la plaça de Pau Vila, pel carrer del Doctor Aiguader i l’avinguda de Ramon Trias Fargas. S’anul·laran les parades de passeig de Joan de Borbó, les de la Platja de la Barceloneta, les de l’Hospital del Mar, les de Pepe Rubianes i les del Pg.Marítim-Pepe Rubianes (núm.  1605, 1606, 1283, 273, 1284, 1282, 1604, 3348 i 955). S’habilitarà una nova parada a l’entorn, la 1114.

El 21 de maig, el c. de Pepe Rubianes, entre el passeig i el c. de la Vila Joiosa, estarà afectat de manera puntual.

En tots els casos els pas dels vianants estarà garantit i se senyalitzaran degudament els itineraris alternatius i les parades de transport públic anul·lades. El personal de l’obra facilitarà la informació sobre la mobilitat.

Aquesta actuació és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Participatius.Obres de remodelació de La Rambla

Continuen els treballs per enllestir els últims detalls de la primera fase, en el tram entre el monument a Colom i Santa Madrona. Durant els propers mesos hi haurà les següents intervencions rellevants:

– Treballs al carrer de Josep Anselm Clavé. Fins el 19 d’abril, tall de circulació de vehicles en el tram entre la Rambla i carrer del Parc, amb accés exclusiu per a veïns i serveis.
– Ocupació de la vorera adjacent a l’edifici de la Comandància Naval, a l’Avinguda Drassanes. Fins el 22 d’abril.

Està previst que aquesta fase finalitzi el 28 de juny. Posteriorment continuarà la transformació amb un nou calendari i nova planificació en trams longitudinals: la calçada del lateral del Besòs durant aquest any 2024, la calçada del lateral del Llobregat durant l’any 2025, i el tronc central durant l’any 2026.

Tota la informació sobre la nova Rambla al web específic.


Obres de reurbanització de la Via Laietana

Des del setembre de l’any passat està en marxa la segona i última fase de les obres de transformació d’aquesta via, que ha suposat el trasllat de l’àmbit d’obres al seu tram inferior, entre la plaça d’Antoni Maura i les places d’Idrissa Diallo i de Correus. Es mantenen les afectacions a la mobilitat ja implantades.

Fins al 5 de maig, a més, també hi haurà algunes afectacions als entorns dels passejos de Colom i d’Isabel II i a les places de Correus i d’Idrissa Diallo, amb la ocupació d’alguns carrils de circulació per tal d’implantar nous passos de vianants i realitzar creuaments de serveis soterrats.

Es preveu que aquesta última fase tingui una durada de 21 mesos, finalitzant la intervenció el juny del 2025. Es pot consultar tota la informació i afectacions al web específic sobre la via Laietana del Servei d’Informació d’Obres.


Obres de transformació de la ronda de Sant Antoni

Des del mes de gener es troba en marxa el procés de remodelació de la ronda de Sant Antoni, amb una durada prevista de setze mesos. El projecte aprovat incrementa els espais per a la ciutadania i les zones de verd, amb una part de plataforma única i pacificada, que millorarà la connexió entre els barris del Raval i Sant Antoni, així com una nova àrea de joc infantil a la plaça de Pes de la Palla.

Més informació sobre aquesta intervenció.


Obres de reforma de l’Hotel Arts

Del 19 de febrer al 30 de setembre del 2025 hi haurà ocupacions a la via pública als entorns de l’Hotel Arts, a la Barceloneta, per les obres de reforma de l’edifici. No hi haurà afectació a la circulació de vehicles i quedarà assegurat el pas de vianants en tot moment.


Actuacions en marxa que finalitzen properament

– La intervenció per a la millora de l’espai de joc a la plaça Castella, al barri del Raval, té prevista la seva finalització el 8 d’abril.

– Els treballs de plantació d’arbrat a la plaça de Terenci Moix, al barri del Raval, es preveu que finalitzin el 9 d’abril.

– Els treballs de millora puntuals a l’interior de la plaça de la Maquinista, al barri de la Barceloneta, finalitzaran el 30 d’abril.


Obres al clavegueram i canalitzacions soterrades

Durant els propers mesos es realitzaran les següents obres de millora i reparació del servei de clavegueram i de la canalització soterrada de serveis a diferents punts del districte:

– Obres de substitució de la canonada de gas a la Rambla, entre el carrer de Santa Mònica i el carrer del Portal de Santa Madrona. Del 25 de març al 17 de maig. Els treballs es concentraran en la vorera, sense afectar la circulació de vehicles.

– Obres de millora de l’abastament d’aigua al barri de la Barceloneta. Fins al 15 de maig. La renovació de la canonada afectarà el carrer de Pepe Rubianes, entre el passeig de Joan de Borbó i el passeig Marítim, així com alguns dels carrers transversals de la banda mar. Més informació sobre aquesta intervenció en el següent enllaç.

– Obres de canalització del servei de telecomunicacions al carrer de Pepe Rubianes, al barri de la Barceloneta. Del 18 de març al 4 d’abril. L’actuació es durà a terme a la vorera banda mar a tocar del passeig Marítim, sense afectació a la circulació de vehicles o vianants.

– Obres de millora del servei elèctric a Pla de Palau, al barri del Casc Antic. Del 2 al 15 d’abril.

– Obres de canalització del servei de telecomunicacions al passeig Marítim, al barri de la Barceloneta. Del 8 al 19 d’abril. L’actuació es durà a terme a la vorera banda mar, davant del parc de la Barceloneta, amb ocupació parcial del carril bici. No hi haurà afectació a la circulació d’altres vehicles ni vianants.

– Obres de renovació del clavegueró particular del carrer del Vidre, número 6, al barri del Gòtic. Del 8 al 19 d’abril. L’ocupació del carrer serà parcial, assegurant en tot moment el pas de vianants.

– Obres de canalització del servei de telecomunicacions al carrer de Trelawny, al barri de la Barceloneta. Del 22 d’abril al 3 de maig. L’actuació es durà a terme a la vorera banda mar de la cruïlla amb el carrer del Doctor Aiguader, sense afectació a la circulació de vehicles o vianants.

– Obres de millora de la canalització d’aigua al carrer de Salamanca, al barri de la Barceloneta. Del 15 d’abril al 10 de maig.

– Obres de millora del servei elèctric a carrer de Sant Sever, al barri Gòtic. Del 3 al 17 de juny.

– Obres als serveis soterrats al passatge d’Elisabets, al barri del Raval. Del 27 de maig al 16 de juny.

– Obres de millora de la canalització d’aigua al carrer de Ramon Trias i Fargas, al barri de la Barceloneta. Del 3 al 30 de juny.

– Obres de millora del servei elèctric a carrer de la Boqueria, al barri Gòtic. Del 17 de juny al 12 de juliol.

– Obres de millora del servei elèctric a carrer de Fontanella, al barri Gòtic. Del 20 de maig al 18 de juny.

– Obres de canalització del servei elèctric al carrer d’Escudellers, al barri Gòtic. Del 17 de juny al 5 de juliol. L’actuació es realitzarà amb tall de la circulació de vehicles durant l’horari laboral. Més informació d’aquesta intervenció.