L'IMPD participa en un diàleg d'Eurocities sobre barreres a l'accessibilitat i soledat

L'IMPD participa en un diàleg d'Eurocities sobre barreres a l'accessibilitat i soledat

12/04/2021 - 12:38

El diàleg va tenir lloc el 25 de març de 2021. Forma part del programa de treball que lidera l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat dins el grup de treball "Ciutats sense barreres" d'Eurocities.

El regidor de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera va donar la benvinguda a la jornada que, amb el títol “City dialogue on barriers and loneliness” ha reunit representants de ciutats dels grups de treball d’accessibilitat i envelliment actiu, entre d’altres.

Joan Ramón Riera, va destacar que “Barcelona és una ciutat compromesa amb les persones amb discapacitat”. Amb el lema ‘Res sobre nosaltres, sense nosaltres’ es va recordar que l’objectiu de l’IMPD es aconseguir la implementació de la inclusió de forma transversal a totes les àrees públiques de la ciutat. A més, es van destacar els esforços fets durant la pandèmia per a garantir la vida independent i l’autonomia personal.

També van intervenir la Laura Trujillo i en Sergi Morera, responsables de planificació i avaluació de l’IMPD, amb la presentación de les intervencions publiques més rellevants per a les persones amb discapacitat durant l’any de pandèmia de covid-19 en relació amb els àmbits d’accessibilitat física i comunicativa, ocupació i promoció de l’autonomia personal.

Durant la jornada, en la qual van participar més de 50 representants d’altres ciutats europees, també es van presentar les estratègies contra la soledat de les ciutats de Pau i Angers i es van explicar els esforços de la ciutat polonesa de Poznan per prestar serveis accesibles durant la pandèmia, tasca premiada a la darrera edició del premi de la Comissió Europea Access City Award.

Documents relacionats

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat