El filòsof Pastor Vico obrirà les Jornades Internacionals sobre la Soledat a Barcelona

El filòsof Pastor Vico obrirà les Jornades Internacionals sobre la Soledat a Barcelona

27/09/2022 - 09:16

Més de vint-i-cinc ponents internacionals i més de cinquanta projectes i bones pràctiques al voltant de la soledat no desitjada participaran en les Jornades.

El filòsof David Pastor Vico farà la ponència magistral de les Jornades Internacionals sobre la Soledat, que se celebraran a Barcelona els dies 9 i 10 de novembre. La ponència tindrà lloc a les 9.45 h a la Universitat Pompeu Fabra del Campus Poblenou. Pastor Vico parlarà de “Soledat i infelicitat: algunes de les conseqüències de la crisi de confiança en els altres“. Pastor Vico està especialitzat en Ètica de la comunicació i destaca especialment la seva experiència com a conferenciant internacional, amb gairebé un miler de conferències impartides i més de 250.000 assistents en menys de deu anys.

Les Jornades comptaran amb la participació de més de vint-i-cinc ponents nacionals i internacionals dels camps de les ciències socials, l’administració pública, les entitats socials i el món acadèmic. Al llarg de dos dies es presentaran també més de cinquanta bones pràctiques, projectes i recerques al voltant de la soledat no desitjada.

Les Jornades comptaran també amb la participació de qui va ser responsable del primer Ministeri de la Soledat del món, al Regne Unit, Tracey Crouch, membre del Parlament britànic. Crouch compartirà a Barcelona les seves experiències al voltant d’aquest ministeri, així com els reptes i oportunitats en aquest àmbit. Crouch també participarà en la taula rodona de soledat i polítiques públiques ‘Què poden fer les institucions per pal·liar la soledat?’

En el context estatal, serà present a les Jornades la presidenta de l’Observatorio Estatal de la Soledad no Deseada, Matilde Fernández, exministra d’Asuntos Sociales d’Espanya entre el 1988 i el 1993. Fernández reflexionarà sobre els reptes en aquest terreny com a participant en la taula rodona ‘Com es viu la soledat al llarg de la vida?’

Les Jornades es vertebraran al voltant de quatre eixos temàtics i quatre preguntes, per als quals es volen trobar propostes i respostes, teòriques i pràctiques:

  • Soledat i tecnologia: com poden contribuir les noves tecnologies a pal·liar la soledat?
  • Soledat i cicles vitals: com es viu la soledat al llarg de la vida?
  • Soledat i ciutats: com han de ser les ciutats per contribuir a enfortir els vincles?
  • Soledat i polítiques públiques: què poden fer les institucions per pal·liar la soledat?
Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat