Prescripció cultural contra la soledat: programes 'Artgran' i 'El museu més gran'

Prescripció cultural contra la soledat: programes 'Artgran' i 'El museu més gran'

06/07/2023 - 09:39

Les persones participants han millorat la capacitat per fer activitats quotidianes, han fet noves amistats i s'han sentit menys soles gràcies al programa.

L’Observatori de Salut i Impacte de Polítiques de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha presentat les conclusions principals del programa Artgran, una intervenció que s’ha dut a terme durant deu setmanes en sis museus i centres culturals de la ciutat amb l’objectiu de disminuir el sentiment de soledat entre les persones grans participants.

Gràcies a les visites als museus, les 138 persones grans participants en el programa han sortit més de casa, s’han relacionat més i s’han sentit menys soles. Artgran també les ha ajudat a empoderar-se, a sentir-se més valentes, a tenir més il·lusió i més autoestima. Han fet amistats noves i han millorat la visió general que tenien dels museus i dels centres culturals.

Paral·lelament, el departament de Promoció de Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Taula de Museus i Accessibilitat, també ha apostat per la prescipció cultural per pal·liar el sentiment de soledat no desitjada entre les persones grans de la ciutat, mitjançant el programa ‘El museu més gran’, que va culminar en una exposició al Museu Marítim l’abril de 2023.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat