Jornada sobre la rellevància jurídica de la soledat

Jornada sobre la rellevància jurídica de la soledat

20/09/2023 - 09:01

La jornada s'emmarca en l'Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement qualitatiu de les soledats comptant amb la participació d'agents socials.

El dia 11 d’octubre, al matí, se celebra a la biblioteca Jaume Fuster una jornada tècnica i institucional al voltant de la rellevància jurídica de la soledat no desitjada i el dret a l’acompanyament afectiu, en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

Organitzada per la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, la jornada reuneix persones expertes en diferents àmbits jurídics i representants d’entitats que treballen per pal·liar la soledat i promoure el dret a l’acompanyament afectiu.

A més de la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia municipal contra la soledat, Marta Villanueva, també participa en la jornada la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay.

La jornada inclou la conferència ‘Soledad no deseada y su relevancia jurídica’, a càrrec de Carmen Callejo, professora titular de Dret Civil de la UCM i autora del llibre amb el mateix títol. A partir de la conferència marc es proposen dues taules de debat, moderades per la periodista Milagros Pérez Oliva, al voltant dels fonaments jurídics i el paper de les institucions en relació amb la pregunta ‘No sentir soledat hauria de ser un dret?’.

Participen en les taules de debat Antonio Madrid, professor titular de Filosofia del Dret de la UB; Maurici Blancafort, advocat, voluntari i coordinador de Som Base; Elena Garrido, presidenta de la secció de psicologia jurídica del COPC; Anabel Rodríguez, directora de Serveis de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; i Candela Calle, directora general de la Fundació Sant Francesc d’Assís i membre de la Fundació Grup Set.

La jornada es pot seguir via streaming o bé mitjançant assistència presencial a la biblioteca Jaume Fuster.

Més informació

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat