Receptes d’esport per millorar la salut

Receptes d’esport per millorar la salut

19/12/2023 - 15:27

La Recepta Esportiva és un projecte que forma part de la nova Mesura del Govern per reforçar la salut comunitària a través de l’ampliació del programa Barcelona Salut als Barris (BSaB).

Conscient de la importància de practicar activitat física i dels seus beneficis per a la salut, l’Ajuntament de Barcelona impulsa la “Recepta Esportiva“. Es tracta d’una iniciativa innovadora i alternativa a la medicalització per tractar els malestars de la vida quotidiana i que apropa els centres esportius municipals a la població mitjançant prescripcions d’activitats físiques. L’objectiu és fomentar un estil de vida actiu i saludable i millorar el benestar.

El projecte busca establir una xarxa coordinada entre agents sanitaris i centres esportius municipals, connectant les persones derivades des dels centres de salut amb els diversos equipaments esportius de la ciutat. D’aquesta manera es minimitzen les barreres que es puguin tenir per accedir a practicar algun tipus d’activitat física.

Mitjançant la “Recepta Esportiva” es potenciarà la participació en activitats físiques, contribuint a una millora significativa de la salut general i el benestar emocional. Aquest enfocament integral reflecteix la visió de l’Ajuntament de Barcelona per abordar les necessitats de salut de la ciutadania d’una manera holística i fomentant una ciutadania més activa i saludable.

Es preveu que aquesta iniciativa, que s’està treballant en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports, es pugui aplicar al llarg de l’any 2025.

 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat