A les Corts, la gent gran "No estem sol*s"

A les Corts, la gent gran "No estem sol*s"

22/12/2020 - 10:55

 

El Districte de les Corts engega el projecte No estem sol*s que vincula la intervenció artística a l’espai públic amb la gent gran de les Corts amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu més vulnerable i combatre la situació d’aïllament i soledat que pateixen, agreujada pel confinament a causa de la pandèmia de la covid-19.

Utilitzant l’art com a eina de transformació social, el Districte de les Corts en col·laboració amb l’artista Octavi Serra i la productora d’art urbà Rebobinart posa en marxa una iniciativa que pretén reforçar els vincles de la ciutadania amb la gent gran per tal d’oferir-los noves vies de suport social i fer constar la seva presència als barris de les Corts.

El desenvolupament del projecte ha tingut diferents fases. En primer lloc es va treballar amb les entitats i associacions del territori vinculades amb la gent gran per seleccionar les persones participants en el projecte. Tot seguit, el periodista Carlos Márquez  va contactar amb elles per entrevistar-les i conèixer les seves vivències i experiències i la fotògrafa Laura Abad les va retratar per disposar de la seva imatge. El darrer pas l’ha fet l’artista Octavi Serra, que ha dut a terme la intervenció artística als carrers, reflectint la imatge i frases de les persones participants sota el hashtag #NoEstemSol*s en alguns elements del mobiliari urbà.

Si voleu conèixer les persones grans que han participat en el projecte, podeu fer-ho en aquest enllaç: Protagonistes Noestemsol*s

L’equip del projecte:

Artista: Octavi Serra

El treball de l’artista, dissenyador i fotògraf es basa en la captació de les ironies i les frustracions de la vida moderna. Les il·lusions òptiques i els productes de rebuig es presenten en espais públics i es fotografien com a part d’una sèrie filosòfica participativa. El treball liberal de l’artista és un signe del nostre temps i una reacció a la insatisfacció amb el panorama social actual.

Fotògrafa : Laura Abad

Fotògrafa llicenciada en Humanitats per la UPF. Li interessa el documental, el retrat, la dansa, la fotografia participativa i tot el que té a veure amb les històries i les persones. Ha sigut fotògrafa de projectes com Amics de la Gent Gran, l’ÚS Festival i de diverses iniciatives d’art urbà així com de campanyes de marques nacionals.

Periodista : Carlos Márquez

Reporter i cronista d’El Periódico de Catalunya des de fa 20 anys. Llicenciat en Ciències de la Comunicació i Periodisme per la Universitat Ramon Llull i màster en Periodisme per la Universitat de Barcelona i la Columbia de Nova York. Col•laborador habitual al programa Bàsics de Betevé i al Planta Baixa de TV3.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat