Infants i persones grans interactuen dins el projecte “T’acompanyo? No estàs sol/sola”

Infants i persones grans interactuen dins el projecte “T’acompanyo? No estàs sol/sola”

14/03/2024 - 12:51

“T’acompanyo? No estàs sol/sola”, és un programa emmarcat dins de l’Estratègia Municipal contra la Soledat 2020 – 2030, que té com a objectiu visibilitzar la soledat entre els infants

El passat mes de febrer, alumnes de 6è de l’escola Turó Blau van visitar el Casal de Gent Gran Bascònia, on van poder compartir diverses experiències amb persones grans.

La soledat és present en diferents etapes de la vida i, per parlar-ne i compartir com es viu en cada moment, infants i persones grans es van trobar i van compartir no només com actuen quan tenen aquest sentiment si no moltes altres experiències: van parlar de futbol, de la importància de ser bonic per dins i no per fora, i de tot allò que els uneix.

“T’acompanyo? No estàs sol/sola”, és un programa emmarcat dins de l’Estratègia Municipal contra la Soledat 2020 – 2030, que té com a objectiu visibilitzar la soledat entre els infants i dotar-los d’eines per la seva detecció i per l’acompanyament davant de situacions com aquestes.

I és que segons l’enquesta elaborada per l’Institut d’Infància i Adolescència i l’Ajuntament de Barcelona durant el 2021, que es va dur a terme a més de 5.000 infants d’entre 8 i 12 anys, 4 de cada 10 infants (39,30%) s’han sentit sols i soles en algun moment.

Viu el teatre, l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, Mercats de Barcelona i el Departament de Promoció de la Infància,  de la mà del Consell d’Innovació Pedagògica i la Universitat Ramon Llull-Blanquerna,han dissenyat una proposta d’acció educativa que té per objectiu que els infants puguin identificar, conèixer i reconèixer aquests sentiments de soledat no desitjada.

A partir d’aquí, sorgeix el nou programa “T’acompanyo? No estàs sol/sola”, que busca sensibilitzar la comunitat educativa d’aquesta realitat, dotar-la d’eines, i transformar la realitat dels infants des de l’anàlisi i la reflexió,  a través d’una metodologia dinàmica.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat