L’Ajuntament col·labora en el Premi Rector Gabriel Ferraté per fer front als reptes socials

L’Ajuntament col·labora en el Premi Rector Gabriel Ferraté per fer front als reptes socials

29/10/2020 - 09:33

Juntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya es planteja el repte de d’aportar solucions tecnològiques contra la soledat.

L’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han establert una aliança institucional per combatre els problemes socials mitjançant la creació del Premi Rector Gabriel Ferraté. La primera edició, que s’engegarà el 30 d’octubre i acabarà el 10 de febrer, desafiarà les comunitats universitàries respectives a donar solucions al repte «Com pot ajudar la tecnologia les persones que se senten soles?». La iniciativa es reprèn enguany en format digital, després d’haver estat aturada el curs passat per l’esclat de la pandèmia.

Els grups d’estudiants i graduats participants hauran de proposar solucions creatives i originals al repte dins d’una plataforma en línia i amb metodologies de la innovació oberta per tal d’analitzar les necessitats de les persones, definir el problema, cercar idees per solucionar-lo i prototipar la millor solució.

Fases del premi

  • Fase 1 (del 30 d’octubre al 7 de desembre): inscripcions i presentacions dels participants.
  • Fase 2: curs intensiu (bootcamp).
  • Fase 3: el professorat de les dues universitats farà de mentor dels projectes seleccionats.
  • Fase 4: lliurament del premi, dotat amb 2.000 euros.

Homenatge al rector Gabriel Ferraté

Amb aquest premi, les dues universitats reten homenatge a Gabriel Ferraté, que va ser rector de la UPC (1972-1976 i 1978-1994) i rector fundador de la UOC (1995-2005), coincidint amb la celebració del 50è. aniversari de la creació de la UPC i del 25è. aniversari de la creació de la UOC. L’equip guanyador del Premi Rector Gabriel Ferraté rebrà un premi en efectiu de 2.000 euros. També hi haurà dos equips finalistes. A més, el guanyador tindrà a la seva disposició, si vol fer realitat la solució guanyadora, la incubadora Hubbik de la UOC i l’espai Emprèn de la UPC.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat