Més de 100 professionals de joventut es posen les ulleres de la soledat

Més de 100 professionals de joventut es posen les ulleres de la soledat

16/12/2020 - 14:15

 

110 professionals que treballen amb joves en acció social, ensenyament, joventut, salut i altres àmbits han participat en la jornada virtual “Ens posem les ulleres: la soledat també va de joves”, amb l’objectiu de reflexionar sobre el sentiment de soledat entre les persones joves.

Segons algunes enquestes, la franja d’adolescents i joves d’entre 16 i 24 anys és una de les més afectades pel sentiment de soledat, per davant de les persones grans!

Acompanyar joves, conèixer recursos, empoderar professionals, crear xarxes de suport i dotar d’eines que escoltin i redueixin el sentiment de soledat entre les persones joves han estat algunes de les conclusions de la jornada, que va cloure Joan R. Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat.

Organitzada per la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la jornada s’ha celebrat virtualment l’11 de desembre de 2020 i ha comptat amb la participació de dos membres del Consell Assessor Científic contra la Soledat (CACS):

  • Liliana Arroyo, que ha parlat de “L’impacte de les TIC en la soledat de les persones joves: l’afavoreixen o la combaten?”.
  • Paco López, que s’ha centrat en el tema “Treball comunitari en la lluita contra la soledat de les persones joves”.

Totes les propostes sorgides durant la jornada s’han recollit i es treballaran per elaborar un document que pugui ser útil a tot el col·lectiu de professionals que treballen en els camps socials relacionats amb la joventut.

En breu es publicarà un vídeo resum de la jornada.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat