Més de dos-cents professionals d'infància i joventut a la jornada 'La soledat no és cap joc'

Més de dos-cents professionals d'infància i joventut a la jornada 'La soledat no és cap joc'

23/04/2024 - 11:06

La jornada va servir per conèixer més de prop el joc #RECONNECTA, i també per conèixer dades actualitzades sobre com afecta la soledat no desitjada a infants, adolescents i joves de Barcelona.

L’Espai Jove Les Basses va acollir la jornada tècnica ‘La soledat no és cap joc‘, en què més de dos-cents professionals que treballen amb infants, adolescents i joves van poder conèixer més de prop el joc #RECONNECTA, creat al Districte de Nou Barris per contribuir a pal·liar la soledat entre les persones més joves.

L’objectiu de #RECONNECTA és que cadascú proposi diferents activitats de lleure i cooperi amb la resta per tal que tothom pugui fer les activitats proposades. Es tracta, per tant, d’un joc col·laboratiu, creat en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat com un recurs professional per a la detecció i la prevenció de la soledat en infants, adolescents i joves des de la cultura i el lleure.

Durant la jornada també es va explicar un altre recurs de l’Estratègia municipal contra la soledat pensat per a professionals, la Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat. Un dels seus creadors, el Doctor en Pedagogia de la UdG, Pere Soler, en va explicar les claus i els continguts principals.

En el mateix acte, la Doctora en Sociologia i membre del Consell Assessor Científic contra la Soledat (CACS) Sandra Escapa va exposar dades actualitzades sobre soledat i infància a Barcelona, extretes del seu article ‘El repte invisible: la soledat no desitjada en els infants‘. Segons aquestes dades, es confirma que el col·lectiu d’infants és el que pateix més soledat no desitjada a la ciutat, un 12,6% dels quals afirmen que se senten sols sovint o molt sovint.

La directora de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, Magda Orozco, va emmarcar la jornada en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030; i la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia municipal contra la soledat, Marta Villanueva, va remarcar la importància de fer front a la soledat durant tots els cicles de vida, especialment entre els col·lectius més joves, amb recursos i serveis municipals, però també amb la col·laboració dels agents socials i econòmics de la ciutat.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat