Serveis

En la lluita contra la soledat, l’Ajuntament de Barcelona ofereix des de fa anys un ampli ventall de programes i serveis municipals adreçats de manera directa o indirecta a combatre la soledat per millorar el benestar de les persones

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona té en marxa més de 300 programes i serveis que contribueixen a combatre la soledat, de manera directa o indirecta, com els que trobareu a continuació.

Servei que combat la soledat de les persones grans reforçant-ne les relacions socials i millorant-ne el benestar mitjançant les noves tecnologies.

Xarxa de prevenció i acció comunitària que té per objectiu reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans, detectant i valorant la situació de les persones grans dels barris i fent-ne el seguiment.

Servei consistent en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de la persona usuària, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d’urgència simplement prement un botó.

Serveis que promouen accions formatives i d’acompanyament d’habilitats parentals per fomentar el benestar emocional d’adolescents i dels seus nuclis de convivència familiar, amb tallers i espais de reflexió adreçats a adolescents i joves de 12 a 20 anys.

Programa d’allotjament per a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguin necessitat de companyia. D’aquesta manera, es promou l’intercanvi solidari i no lucratiu basat en la convivència entre dues generacions.

Acompanyament i assessorament per potenciar i consolidar comunitats de veïns i veïnes i capacitar-les per gestionar els afers col·lectius.

Web que reuneix activitats i recursos per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania.

Xarxes veïnals, de comunitats educatives i plataformes digitals que contribueixen a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar de la ciutadania mitjançant l’intercanvi de temps entre persones per resoldre problemes i fer front a situacions de la vida quotidiana.

Barcelona Cuida és un centre pioner que vol donar visibilitat a tots els recursos existents a la ciutat en l'àmbit de la cura i posar-los a l'abast de tothom.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat