Programa nexes

Públic objectiu: 
Persones grans
Àmbit geogràfic: 
Resta Catalunya
País: 
Espanya
Ens impulsor: 
Administració pública
ODS: 
ODS 3: Salut i benestar
ODS 10: Reducció de les desigualtats
ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles

La finalitat del programa és detectar persones grans que es trobin en situació de soledat no desitjada i facilitar-los suport per revertir aquesta situació i/o millorar-ne el benestar, implicant diferents agents del territori. S'adreça a persones més grans de 75 anys, principalment que visquin soles, siguin o no ateses pels serveis socials, i a persones més grans de 65 anys en situació de soledat detectada pels serveis socials.

L'actuació inclou:

Posada en marxa de diferents estratègies per identificar persones grans del municipi que es troben en situació de solitud no desitjada.
Visites a domicili per valorar la situació d'aquestes persones a nivell personal, familiar i social, la dimensió del sentiment de soledat i el seu impacte a la vida quotidiana, així com els recursos personals per fer front.
Elaboració d'un pla d'intervenció personalitzat, d'acord amb la voluntat i els interessos de la persona gran, dirigit a apoderar-la, ampliar-ne les relacions personals i socials, estimular-ne la participació activa a la comunitat i millorar-ne la qualitat de vida.
Impuls i seguiment d'activitats i recursos que donin resposta a les necessitats detectades.
Contacte i coordinació amb la xarxa d'agents comunitaris (culturals, esportius, socials, personals, de voluntariat, etc.) que puguin vincular el projecte i fer-lo sostenible en el temps.
Contacte permanent amb els serveis socials bàsics durant tot el procés de feina.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat