When&Where una app creada per protegir dones soles al carrer

Públic objectiu: 
Adolescents i joves
Adults
Àmbit geogràfic: 
Resta Espanya
País: 
Espanya
Tipologia: 
Servei
Producte
Ens impulsor: 
Ciutadania
ODS: 
ODS 3: Salut i benestar
ODS 5: Igualtat de gènere
ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles

Lucía Fernández, en companyia de les seves amigues Paula Fernández, Núria Villoria, Sandra Caamaño i Lucía Adrián, totes les alumnes de 4t d'ESO de l'IES Velázquez de Móstoles, Madrid, han dissenyat una aplicació que acompanya les dones quan tornen soles a casa. 
L'aplicació s'ha desenvolupat en dos mesos i s'ha presentat al concurs Technovation Challenge, en el qual poden participar noies d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món. Les cinc alumnes de l'IES Velázquez de Móstoles van ser finalistes. 
L'aplicació ha estat dissenyada en anglès i té dues funcions principals, Start and Take me to, a més d'un botó que, quan es prem, es connecta directament al 112, el telèfon d'emergència. Quan es pressiona el botó START i s'inicia el camí a una destinació desconeguda, l'aplicació reacciona si la persona s'atura bruscament o durant molt de temps. En el cas de TAKE ME TO, cal dir-li a l'app cap a on vas i l'app reaccionarà no només quan hi hagi una parada llarga sinó quan hi hagi un desviament de ruta marcada.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat