Convocatòria de la divuitena edició del Premi 25 de Novembre: “BCN Antimasclista i Antiracista”

Convocatòria de la divuitena edició del Premi 25 de Novembre: “BCN Antimasclista i Antiracista”

11/07/2023 - 16:35

Des de l’any 2005, l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència contra les dones.

El Premi 25 de Novembre d’enguany porta per lema “BCN Antimasclista i Antiracista” i té l’objectiu d’abordar i actuar envers les diferents realitats i reptes que aglutinen aquestes dues lluites, entenent que avui en dia no podem parlar d’antimasclisme ni d’antiracisme si no és creuant-los l’un amb l’altre.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional al projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o trobar-se a l’inici de la seva realització.

S’hi podran presentar projectes que tinguin com a finalitat:

  • Dur a terme accions de recerca i reflexió per a la prevenció primària de les violències masclistes associades a les discriminacions racials.
  • Dur a terme estratègies i accions en els diferents àmbits on es fa present la temàtica proposada enguany adreçada a la població de la ciutat.
  • Posar en marxa accions de prevenció primària que incorporin la dualitat “violències masclistes-discriminacions racials”.
  • Dur a terme accions adreçades a generar recursos i eines per a la prevenció primària per desenvolupar en aquesta convocatòria, segons els objectius que s’estableixen en l’objecte del premi.

La dotació del premi és de 15.000 euros i el termini de presentació de les propostes s’inicia el dia 1 de setembre i acaba el 18 de setembre de 2023.

Podeu trobar les bases del premi i tota la informació de la convocatòria en aquest enllaç.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat