• Inici
  • / Vine a celebrar la primavera!

Vine a celebrar la primavera!

La primavera és una estació radiant. És quan la natura es troba en el seu màxim esplendor. I és per això que hem celebrat, un any més, la Festa de la Primavera. L'edició 2024 ha tingut lloc el 21 d’abril al parc de la Colònia Castells amb un programa ple d’activitats entorn la natura i la jardineria amb l'objectiu de sensibilitzar també sobre la sequera i els seus efectes en els espais verds de la ciutat.

La festa de la primavera és una activitat festiva anual que vol aprofitar l’arribada de la nova estació per posar en valor la jardineria, l'agricultura ecològica i la biodiversitat a la ciutat de Barcelona. 

Gràcies a aquesta celebració, la ciutadania pot conèixer de ben a prop l’expertesa i el coneixement de les jardineres i els jardiners de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, qui tenen cura diàriament dels espais verds. Així, d’una manera lúdica i festiva, poden aprendre els secrets de la jardineria, les eines que habitualment es fan servir o com aconseguir que les plantes creixin més fortes. 

Aquest 2024, a més, s'ha aprofitat jornada per destacar la importància de l’aigua, ara que estem en emergència per sequera, i conèixer de ben a prop les estratègies que se segueixen per fer-li front i adaptar-se a l’escassetat d’aigua.

Posteriorment, el 30 d’abril, tindrà lloc la Festa de la Primavera escolar, on l’alumnat dels diferents districtes farà activitats als seus parcs relacionades amb la cura del verd i la biodiversitat. 

Programa d'activitats per a tota la família

Les activitats que tindran lloc durant el 21 d’abril.

El patrimoni verd de Barcelona

Barcelona és una ciutat patrimonial, i no només per la seva història, cultura i art, que ens ha deixat autèntiques joies, sinó també per la seva vegetació. 

Estem en sequera. I ara què?

Amb la Festa de la Primavera volem fer una reflexió.