- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Webinar: Dret a l’aigua. Riscos i reptes de futur
Webinar: Dret a l’aigua. Riscos i reptes de futur
10/12/2020 - 09:59 h
El proper dimecres 16 de desembre a les 18.30h presentem el darrer informe del relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua i el Sanejament.
L’acte es podrà seguir en directe a través del següent enllaç
Coincidint amb el 10é aniversari del reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, hem convidat a Leo Heller, relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua fins el novembre passat i autor d’aquest informe, i a Pedro Arrojo Agudo, el nou relator que ha agafat el relleu de Heller.
L’informe va ser presentat a l’Assemblea General de les Nacions Unides el passat mes d’octubre i va ser recolzat per més d’un centenar d’organitzacions internacionals. En el seu text, identifica com un risc per garantir el dret a l’aigua, la privatització de la seva gestió. Apunta que la cerca permanent de beneficis per part dels operadors privats és un risc clar i denuncia els abusos de poder pel fet de tractar-se d’un monopoli natural. També identifica greus riscos com la retallada dels recursos, el deteriorament dels serveis, l’augment de preus, la manca de sostenibilitat, l’absència de rendició de comptes i transparència, i la necessitat de més polítiques d’igualtat.
L’objectiu de la sessió és presentar els punts més destacats d’aquest informe amb el seu autor, Leo Heller, el segon Relator Especial sobre els drets humans a l’aigua potable i el sanejament (2014-2020) i actualment investigador a la Fundación Oswaldo Cruz a Brasil. I després discutir-los amb Pedro Arrojo, l’actual tercer Relator Especial sobre els drets humans a l’aigua potable i el sanejament. Arrojo és Doctor en Físiques i professor emèrit d’Anàlisi Econòmic a la Universitat de Saragossa.
La sessió comptarà amb la presència d’Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), i la participació del president de l’associació Aqua Pública Europea i president de l’empresa pública d’aigua de Brussel·les. També intervindrà Míriam Planas de la plataforma Aigua és Vida i es presentarà l’edició en català de l’informe del relator promoguda per l’AMAP i Aigua és Vida.
La sessió es podrà seguir en directe a través del següent enllaç
Us podeu descarregar el programa de la sessió aquí
Podeu descarregar-vos l’informe en català aquí.