- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Pas endavant per convertir els entorns de la Ciutadella en un pol de recerca i innovació
Pas endavant per convertir els entorns de la Ciutadella en un pol de recerca i innovació
15/07/2021 - 16:41 h
El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) selecciona l’estudi Barozzi Veiga per construir el seu edifici a l’antic Mercat del Peix. És la primera peça de l’ambiciosa iniciativa “Ciutadella del coneixement”, per convertir els entorns del parc de la Ciutadella en un node de coneixement urbà de referència al sud d’Europa en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari.
El jurat del Concurs Internacional d’Arquitectura del Barcelona Institute of Science and Technology ha valorat molt positivament la solvència de la proposta pel que fa al compliment dels requeriments urbanístics, funcionals, mediambientals i econòmics. També s’ha destacat la singularitat de la proposta, definida per una sèrie de ràfecs horitzontals, així com la distribució interior de les plantes.
La proposta guanyadora l’ha elaborat l’estudi barceloní Barozzi Veiga, que ha rebut, entre altres nombrosos guardons, el Premi Europeu d’Arquitectura Mies Van der Rohe del 2015.
La construcció del nou edifici del BIST, que començarà el 2022, s’ubicarà a l’antic Mercat del Peix, al costat del parc de la Ciutadella, i s’emmarca en una iniciativa per convertir l’àmbit d’aquest espai natural en un hub de recerca multidisciplinària. La “Ciutadella del coneixement”, promoguda en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra, busca transformar el centre de la ciutat en un node de coneixement urbà de referència al sud d’Europa en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari.
Aquest nou espai també suposarà un impuls per al BIST. Aquesta institució capdavantera, que aplega set centres de recerca catalans d’excel·lència, promou la col·laboració entre els membres de la diversa comunitat científica que en forma part. El seu objectiu és desenvolupar un paper líder per expandir les fronteres de la ciència i convertir-se en un referent mundial en formació del talent investigador.